Nazilli Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı birinci oturumu Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan başkanlığında yapıldı. İmar değişikliğiyle ilgili iki maddenin görüşülmesinin ardından AK Partili Bülent Sayar söz alarak Başkan Özcan’a sorular yöneltti. Bülent Sayar iki ay önce sorduğu sorulara yanıt alamadığını ifade ederek yeniden sordu. Sayar, “NAZBEL’in başkanı ve yönetim kurulu üyeleri kimdir? Ne kadar maaş almaktadırlar? Kaç personel çalışmaktadır? Belediye’de işe alınan CHP Nazilli Gençlik Kolları Başkanı ve İYİ Parti Nazilli Gençlik Kolları Başkanlarının partilerindeki görevleri devam ediyor mu?” diyerek iki ay önceki sorularını yineledi.

SEÇİM VAATLERİNİ HATIRLATTI

AK Partili Sayar ayrıca, “NAZBEL’in muhasebe kayıtlarını tutan mali müşavirlik firması seçimden sonra değiştirilerek Efeler’den bir mali müşavirlik firmasına neden verilmiştir? Nazilli Belediyesi’nde daimi işçi kadrosuna alınan, önceki yönetim tarafından ödenmeyen, tarafınızdan seçim malzemesi olarak kullanılan ve ödeme sözü verilen işçilerin fark ödemeleri dini bayramlarda peyderpey ödeneceği ifade edilmesine rağmen halen ödenmemiştir. Fark ödemeleri ne zaman yapılacaktır?” sorularını yöneltti. Sayar, son olarak çevre yolu, İstasyon Meydanı yeralt ı otoparkı ve yatırımcıya sembolik bedelle arsa tahsisi konusunda yapılan çalışmalar hakkında meclise bilgi verilmesini istedi.

“YÜZDE 36 KESİNTİ YAPILDI”

Bülent Sayar’ın sorularını yanıtlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Ekim ayında Nazilli Belediyesi’nin İller Bankası payından yüzde 36 kesinti yapıldığını, 8 yıldır ödenmeyen prim borçları için SGK tarafından başlatılan icra takibi sonucu bir miktar ödeme yapıldığını belirterek, “Bunlara rağmen işçilerin maaşlarını ve sosyal haklarını ödüyoruz. Vaatlerimizin tamamını yerine getireceğiz. Büyükşehir Yasası üzerinde değişiklikler planlanıyor. Bu değişiklikler 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek. Bir sonraki toplantımıza kadar önerilerinizi bekliyoruz” dedi.

DEVLET YATIRIMLARINI SORDU

Bülent Sayar’ın sözleri üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Ulvi Yıldırımkaraman, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerine hitaben atıl vaziyette bekleyen devlet hastanesi, polis okulu ve SGK hastanelerinin arazilerine yatırım yapılmasını istedi. Bülent Sayar ise eski devlet hastanesinin arazisine okul, sigorta hastanesi arazisine ise diş hastanesi yapılması planlandığını ve bütçe beklendiğini ifade etti. AK Parti milletvekillerinin söz konusu yatırımları takip ettiğini belirten Sayar, Başkan Özcan’ın söz konusu alanların belediyeye tahsis edilerek otopark olarak kullanılması talebine ise, “Bildiğimiz kadarıyla bakanlıklar nezdinde böyle bir talebiniz olmadı. Oldu ise meclisi bilgilendirin” yanıtını verdi.

TERMİNAL TARTIŞMASI

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Bülent Sayar, bazı haber sitelerinde Nazilli terminalinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği yönündeki haberleri sordu. Başkan Özcan, uygulamanın eski bir mahkeme kararına dayandığını ifade ederek, “Oslo görüşmelerinden sonra AKP hükümeti Büyükşehir Yasası’nı çıkardı. Bu yasaya göre terminaller Büyükşehir belediyelerine bırakıldı. Büyükşehir yetkililerine mali durumumuzu anlattık. Kullanım mülkiyetinin bizde kalması kaydıyla kullanım hakkı Büyükşehir Belediyesi’ne bırakıldı” yanıtını verdi. İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ Toplantıda ayrıca Pınarbaşı Mahallesi 125 ada 1 parsel ve Zafer Mahallesi tescil harici alana ilişkin trafo ve park alanı amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması, Yeni Mahalle 1171 ada 32 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması oy birliğiyle kabul edildi.