Söke Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın katkılarıyla desteklenen proje için Söke Özbey Ortaokulu’nda tören gerçekleştirildi. Törene Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Kurgar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı ile davetliler katıldı.

KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ


Söke Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Uzman jandarma Can Şimşek, açış konuşmasında, “Projemizin amacı, ilk ve orta dereceli okullarda güvenli bir trafik ortamını oluşturmak, öğrencilerimize trafik bilincini yerleştirmek, gelecek nesillere trafik eğitimi almış kişiler yetiştirmektir. Bu projemizde temel trafik kurallarının neler olduğuna dikkat çekerek trafik bilincinizi ve duyarlılıklarınızı arttırarak toplumsal farkındalığın oluşturulması yoluyla trafik kültürü kazandırmak ve anne ve babalarınızın hatalarını kontrol ederek sizlerin yapacağınız uyarılarınızla onların dikkatlerini çekmek sizlerin en büyük göreviniz olacaktır. Projemize katkılarını esirgemeyen ve uygulanmasında destek olan başta Söke İlçe Kaymakamlığımıza, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığımıza ve Özbey İlk ve Ortaokulu müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

HEDEF BİLİNÇLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK


Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Trafik Okulu Projesi töreninde yaptığı konuşmasında, “Sevgili öğrencilerimiz,sizlerin aranızda olmamızdan dolayı duyduğum memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Eğitim ve öğretim hayatınızın dört duvar arasından çıkarılıp açık alanlara veya doğaya çıkıp uygulanmasını temenni etmiştim. Bu günse burada Trafik Projesi kapsamında en azından bahçeye taşınmış olmasından ayrıca mutlu oldum. Sizler bu projeyi hayatınızın içinden bir parça olarak uygulayacaksınız. Okulunuza asmış olduğunuz çok güzel trafik sloganları var. İçişleri Bakanlığımızın, emniyet kemeriniz ses versin kampanyası hala devam ediyor. Öncelik yayanın, öncelik hayatın kampanyası sloganı var. Bugünün öğrencileri yarınların sürücüleri olarak, bu kuralları kişiselleştirebilirseniz eminim ki 10 veya 15 yıl sonra başta Söke ilçemiz olmak üzere ülkemizin her yerinde bilinçli birer birey olacağınız hepinizin malumudur. Bilinçli bireyler sayesinde, kurtuluş savaşlarında vermiş olduğumuz şehitlerimiz kadar bizler trafik kazalarında vatandaşlarımızı trafik kazalarında kaybetmişiz.
Söke hudutları içerisinde en büyük sorunumuz trafik ve park sorunumuzdur. Bunları çözüme kavuşturmadan şehir içi trafiğini çözemeyiz. Ben göreve geldiğimden itibaren İlçe Jandarma Komutanlığımız farklı projeler üzerinde çalışmalar yapmaktadırlar. Bu çalışmaların bir tanesi de şu an uygulamaya koyduğumuz, Trafik Okulu Projesi için emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.