Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası, Didim Ziraat Odası, Didim KUEM Kadın Kooperatifi ile çevre, eğitim ve kültür derneklerinin katkılarıyla ilk kez Tohum Takas Şenliği düzenlenecek. 16 Kasım Cumartesi günü Apollon Tapınağı çevresinde gerçekleştirilecek olan şenlik saat 10:30’da açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ardından halk oyunları gösterileri ve sergi açılışı gerçekleştirilecek.

PANEL DÜZENLENECEK


Daha sonra 11:30 ila 13:30 arasında Yerel Tohumların, Çiftçi Hakları ve Halk Sağlığı Açısından Önemi konulu panel düzenlenecek. Panelde Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Tayfun Özkaya moderatör olarak görev yapacak. Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Nihat Fırat ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu konuşmacı olarak yer alacak. 13:30 ila 14:00 saatleri arasında tohum takası yapılacak. Saat 15:00 ila 16:30 arasında “Toplumda Kadın, Üretim ve Marka Olmak” konulu panel düzenlenecek. Paneli Ödemiş Kadın Kooperatifi Başkanı Ayşe Koldaş yönetecek. Panele 26. Dönem CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Ödemiş Kadın Kooperatifi Başkanı Ayşe Koldaş ile Teferruat Reklam Kurucusu, 10.000 Kadın Komitesi Kurumsal Halkla İlişkiler Çalışma Grubu Temsilcisi Selma Cengiz konuşmacı olarak katılacak.

TİYATRO OYUNU VE KONSER


Saat 16:30’da Çat-lak Tiyatrosu “Umut yalnız kadındadır” adlı oyunu sahneleyecek. Ardından Kuşadası Atlas Folk Ritm Grubu Erbane gösterisi sunacak. Saat 17:30’da ise Şair Emin Şir ve Şenol Morgül, şiirlerinden oluşan bir konser düzenleyecek. Şenlik kapsamında gün içerisinde çocuklar ve yetişkinler için atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.