Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın göreve gelmesinin ardından uygulamaya konulan aylık olağan muhtarlar toplantısının Kasım oturumunda ilginç bir çıkış geldi. Hacıhıdırlar Mahallle Muhtarı 8 aydır mahallesinde belediye tarafından hiçbir çalışma yapılmadığını iddia edip, “Ya buraya hizmet yapın ya da köylükten silin” dedi. Çinleten, “Başkanım 7-8 aydır her şey yapılacak deniyor ama hiçbir şey yapılmadı. Bir çöp konteyneri istiyoruz. O dahi yapılmadı. Vatandaştan sürekli tepki görüyorum. Azıcık Hacıdırları düşünün. Ya da burayı köylükten silelim. En ufak bir isteğimiz yapılmadı. Ne döşeme var ne bir şey var. Hiçbir şey olmadı. Kendi kendime dert ediyorum” dedi.

“YAPTIK, YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ”


İnal, birim amirlerine köylere taş döşeme işini hızlandırın talimatı verip, “Tepki görmeden olmaz. Taşınız var zaten. Taş döşeme işine hız vereceğiz. Merkezdeki çalışmamız sonlandığında bir grup boşa çıkacak. Yaz döneminde taş döşeyen iki ekipti. Kış sezonunda bire düşürmek zorunda kaldık. Farklı işler çıktı. Herkes de taş döşeyemiyor, belli kişiler taş döşüyor. 50 kişiyi araziye gönderip taş döşe deyince olmaz. Yapmış olmak için iş yapmıyoruz. Taşlar döşenecek, yarım da kalmayacak. Önümüzdeki günlerde YİKOB’la tekrar anlaşmaya gidersek belki dışarıdan işçilik satın almaya gidebiliriz. Çünkü önümüzdeki anlaşma yüklü bir taş döşeme anlaşması olacak” dedi.

ÇALIŞMALARI SIRALADI


Diğer çalışmalar hakkında bilgi veren İnal, “Cumhuriyet Meydanı’nın altındaki parkın alt tarafı için hazırlanan projenin tadilatı yapıldı. Yakın zamanda burada çalışma başlayacak. Geyre’de bir dere ıslahı yaptık. Taş döşemeleri devam ediyor. Temizlik konusu sürüyor. Yaykın’a bir halı saha kazandıracağız, ihalesi bu hafta yapılacak. Ayrıca Karacaören, Alemler ve Cuma Mahallesine halı saha yapacağız. Taş döşeme sorunları çözülecek. Elimizde 3 kepçemiz var biri tamirde. Greyderimiz var, bakımda. Kamyonumuz bir gün çalışıyor, bir gün çalışmıyor. Bu yüzden biraz aksamalar olabilir ama elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“KÖYLERLE MERKEZ MAHALLELERE EŞİT DAVRANILSIN”


Yaylalı Mahallesi Muhtarı Coşkun Uzkuç, “Mahallemizde bir sıkıntı olduğunda çözecek olan kişi geliyor tek başına çözmeye çalışıyor. Birini çözüyor, birini çözmeden gidiyor, vatandaş bizi sorumlu tutuyor. Biz ortak çalışmazsak bu işler olmaz. YİKOB tarafından köylere taş döşeniyor, merkezlere belediye yapıyor diyorlar. Her yer mahalle değil mi? Ben de mahallemdeki eksikleri söylemem lazım ki ona göre taş gönderilsin. Köylerde en kötü ihtimal 5 senede bir taşlar değişiyor ama bizim merkez mahallelerimizde 25 yıldır taşı değişmeyen sokaklar var. Merkezle çevre mahallelere eşit davranılsın. Dandalaz’da iki yerde taş olmayan sokak var. Bir de bir ailenin oturduğu mahallede hiç taş yok” dedi. İnal, Uzkuç’a, “Size köylere sürekli köylere taş döşeniyormuş gibi geliyor ama böyle bir şey yok. Yaylalı Mahallesinde mesela 18 nolu sokağı YİKOB’u bile beklemeden biz kendi bütçemizle yaptık” şeklinde yanıt verdi. Esençay Mahalle Muhtarı Selahattin Baş da mahallesinin eksiklerini tek tek anlatmasının ardından belediyeden mahalleye çalışmaya gelen yetkililerin kendilerine ulaşmasını istedi. Küçükdağlı Mahalle Muhtarı Muhammet Nasır, Yeniköy Muhtarı Musa Girgin ve Ali Özdemir de mahallesindeki eksikliklerden bahsetti.