Karacasu’nun diğer merkez mahallelerinde gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Cuma Mahallesi Muhtarı Yılmaz Donduran mahallelerine yıllardır olduğu gibi yeni dönemde de gereken önemin verilmediği söyledi. Mahallesinin güney tarafından Denizli ve Muğla ile bağlandığını ve bu yolu kullananların ilçeye Cuma Mahallesi üzerinden giriş yaptığını kaydeden Donduran, Yazır yolu üzerinden gelen 64 plakalı bir araç şoförünün Karacasu merkezde bulunan mahallelerine gelip “Karacasu’ya nasıl gidebilirim?” diye sormasının trajikomik bir durum olduğunu söyledi. Donduran, “Diğer mahalleleri geziyorum. Her şey yapılmış, ama bizim mahallemizin girişi bir anlamda güney yönünden ilçenin girişi olan yol bile berbat durumda. Bir gün Cuma Mahallesi kahvesinde otururken 64 plakalı bir araç geldi, ben dedi Karacasu merkeze nasıl gidebilirim diye sordu. Ama o da haklı, çünkü yollarımız berbat, Karacasu ilçe girişine geldiğini belirten tek bir tabela yok” dedi.

“KARACASU ÇARŞI YAKADAN İBARET DEĞİL”


Zeytin hasat zamanı geldiğini ve arazi yollarının sıkıntılı olduğunu belirten Donduran, “Greyder ve kepçe gelmiş, mıcırı dökmüş dere ağzına kadar kürümüş gitmiş. Bu mıcır hepimizin parasıyla alınıyor. Yol hala yapılmadı. İşi yapan şefi aradım hala düzeltilmedi. Yapılan iş düzgün yapılsın iki kez gidilmesin. Çöp tenekeleri çok kötü. Altları çatlak, delik, çürük. Katılan çöpler yerlere dökülüyor. En çok taş sorunu bizim mahallemizde var. Satıh asfalt dediğimiz asfalt yapılan yamalı pantolona dönen yol çok kötü durumda. Yazır’dan giriş çok kötü durumda. Mahallemizde neden halı sahamız yok? Karacasu da sadece Yaylalı, Cabi, Küçükdağlı’dan ibaret değil” dedi.

“EMNİYET BİNASI CUMA MAHALLESİNE YAPILACAKTI”


25-30 yıl önce Emniyet binasının testi ocaklarının altına yapılması çalışmalarının başladığını ancak siyasetin devreye girmesiyle bunun gerçekleşmediğini hatırlatan Donduran, “Bunu çoğu kimse bilir. Temeli kazıldı, direkleri döşendi ama siyasilerin yüzünden geldi şimdiki yerine yapıldı. Mahallemizin makus talihi değişmiyor. Ayrıca taş konusundan bahsettiniz. YİKOB merkeze taş vermiyor ama başvurulması halinde gerekli taşın YİKOB’dan çıkarılabileceği söyleniyor” ifadelerini kullandı. Cuma Mahallesine komşu olan Büyükdağlı Mahalle Muhtarı Yusuf Ekiz de, “Yapılacaklar ve istek şikayetlerle ilgili kağıt verilmişti bize. Ama bunlarla ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Ben 50 yıldır Büyükdağlı Mahallesindeyim, 50 yıldır Karacasu Belediyesi oraya tek bir yatırım yapmadı” dedi.

“ASLA AYRIM YAPMAM”


Kendisi için tüm mahallelerin eşit olduğunu dile getiren Zeki İnal ise, “Her mahalleye aynı gözle bakıyorum. Hizmet ayrımı, köy ayrımı yapmam. İş yoğunluğu açısından biraz fazla eğildiğimiz mahalleler olabilir. Ama hiçbir mahallenin üstünlüğü yoktur” şeklinde konuştu. İnal, Büyükdağlı Muhtarı Yusuf Ekiz’e ise, “Karacasu’nun bir numaralı mahallesi sizin mahalleniz olacak. Karacasu’nun turizmi sizin mahallenizden başlayacak. Mahallenizi Kahvederesi’ne bağlayacağız” sözleriyle yanıt verdi.