Ankara Aydınlılar Derneği şube binasında, dernek Gençlik Komitesinin üniversiteli öğrencilerin birbirleri ile tanışmalarını sağlamak amacıyla her yıl düzenlediği geleneksel tanışma çayı gerçekleştirildi. Yaklaşık 60 Aydınlı üniversitelinin katıldığı kahvaltıya Gazi Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Gürü, dernek yönetim ve denetim kurulu üyeleri katıldı.

“AMACIMIZ AYDIN’I EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK”

Üniversiteli öğrencilerin tanışma çayı saat 14.30’da Dernek Başkanı Halil Apaydın’ın açılış konuşması ile başladı. Apaydın, konuşmasında gençlik komitesinin gerçekleştirdiği bu tanışma çayının amacının öğrencilerin birbirleri ile tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi. Apaydın, “Burada yakalanan enerji ile gençlerimizle birlikte Ankara’da Aydın’ımızı en güçlü şekilde temsil etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin derneğimizi evi gibi görmeleri gerekir, öğrencilerimizin burs, yurt (barınma) ve kişisel gelişim olarak ifade edebileceğimiz üç önemli sorunu olarak söyleyebiliriz” dedi.

AYDIN GELECEK AKADEMİSİ

Apaydın, derneğin burs kampanyasının bu yıl da devam edeceğini ifade ederken, “Burs kampanyamıza destek olan hemşerilerimize en derin saygılarımla teşekkür ediyorum. Yurt konusunda kendi imkanlarımız ölçüsünde çözmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini artırmak amacıyla ‘Aydın Gelecek Akademisi’ni kurduk. Öğrencileri çeşitli seminerler ile desteklemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ETKİNLİKLERE HERKES KATILSIN”

Gençlik Komitesi Başkanı Volkan Toker, söz alarak 3 yıldır gençlik komitesi içinde yer aldığını, derneği evi gibi gördüğünü belirtti. Toker, “Dernek sayesinde pek çok arkadaş edindim. Derneğin etkinliklerine herkes ilgi göstermeli ve katılım göstermeli. Gençlik komitesi olarak dernekte gençlerimizin katılımlarını sağlamak amacıyla sosyal ve teknik olarak iki kategoride etkinlik gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Gençlik komitesinde görev almak isteyen arkadaşların benimle iletişim kurmalarını gerekiyor. Tanışma çayımıza katılan herkese teşekkür ederiz” dedi. Konuşmaların ardından gençlik komite üyeleri ile öğrenciler kendilerini tanıttı ve projelerini anlattı.