Birinci Amatör Birinci Grup karşılaşmasında ligin iddialı ekiplerinden Atça Belediyespor lider Karacasuspor'u 1-4 mağlup etti. Maçın ikinci yarısı gergin bir ortamda oynanırken emniyet güçleri sahaya girmek zorunda kaldı. Atçasporlu bir oyuncunun polise vurduğu iddiası ortamın daha da gerilmesine sebep oldu. Karacasu Şehir Stadındaki taraftarın büyük coşkusuna rağmen saha içinde karşılaşma sakin başladı. Karacasuspor, ilk iki dakikada gol fırsatlarını değerlendiremezken geçmiş maçların aksine tutuk bir görüntü ortaya çizdi. Atça Belediyespor ilk yarıda Melih Çapkın ve Uğur Kötelioğlu ile bulduğu gollerle ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı. İkinci yarıya iki değişiklikle başlayan Karacasuspor, aradığı golü ikinci yarının başında Yunus Emre Çelik'le buldu. Bu dakikadan sonra baskısını artıran ev sahibi ekip beraberlik golünü yakalayamadı. Atça Belediyespor yoğun seyirci baskısına rağmen ayakta kalırken Uğur Kötelioğlu ve Mehmet Aybey ile bulduğu gollerle fark daha da açıldı.

PENALTI İTİRAZI

Maç 3-1 devam ederken ceza sahasında elle oynama iddiasıyla penaltı itirazında bulunan Karacasuspor, hakemin devam kararı vermesiyle hüsran yaşadı. Maç rakip takım futbolcuları arasındaki tartışmalar sebebiyle sık sık durdu. Atça Belediyespor'da saha içinden iki, yedek kulübesinden bir oyuncu, Karacasuspor'da saha içinde iki ve kulübede bir oyuncu ve antrenör kırmızı kart gördü. Maçın son bölümünde taraftarların saha yönelmesi üzerine emniyet güçleri joplarını çıkarıp taraftara müdahale ederek karşı koydu.

POLIS EŞLİĞİNDE AYRILDILAR

Saha içerisinde oyuncuları ayırmak için polisler girerken Atçasporlu bir oyuncu ile bir emniyet mensubu arasında gerginlik yaşandı. Oyuncuları ayırmak isteyen emniyet personeline sert çıkıp elle müdahale ettiği kaydedilen oyuncunun polise vurduğu iddia edildi. Maçı izlemekte olan Kaymakam Ahmet Soley, sahaya inerek polise vurduğu iddia edilen futbolcu hakkında tutanak tutulması talimatı verdi. Maçı izlemekte olan Belediye Başkanı Zeki İnal da taraftarları ve sporcuları yatıştırmak için büyük mücadele verdi. Atça Belediyespor polis eskortu eşliğinde ilçeden ayrıldı. Karacasusporlu taraftalar ise skora rağmen maç sonu takımlarına destek verdi. Bu sonuçla ligde 3. durumda bulunan Atçaspor lideri yenip puanını 13 yaptı. Haftaya lider giren Karacasuspor ilk mağlubiyet ve puan kaybını yaşarken 15 puanda kaldı.