Aydın’ın ilçeleri arasında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde bulunan tek spor salonu olan Karacasu’daki salon genç yaşlı çeşitli meslek gruplarından vatandaşları ağırlamaya devam ediyor. Karacasu Kaymakamlığı tarafından, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) geçen eski Aydınlı Yurdu binasındaki spor aletlerinin değerlendirilmesi ve hayırseverlerin destekleriyle Kapalı Spor Salonu'nda oluşturulan Fitness Salonu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Karacasu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde hizmet vermeye devam ediyor. Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günü erkeklerin, Salı, Perşembe ve Pazar günü kadınlar Halk Eğitim Merkezine bağlı olarak açılan kurslarda eğitmenler eşliğinde spor yapma şansı buluyor.

BAKIMLARI KAYMAKAMLIK YAPACAK

Aydın’ın hiçbir ilçesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde böyle bir spor salonu olmadığı kaydedilirken Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’in girişimleriyle Kaymakamlığın spor aletlerinin bakımı üstlendiği öğrenildi. Hali hazırda 300’e yakın ilçe halkının kayıtlı olduğu kurslara ilginin yoğun olduğu belirtilirken her kayıt döneminde bu sayının arttığı vurgulandı. Saat 16.00’da başlayan kursların 22.00’a kadar sürdüğü belirtilirken bir kursiyerin bir kurs döneminde 280 saat salondan faydalanabildiği bildirildi.

SAĞLIK İÇİN SPOR

Kurslar hakkında bilgi veren eğitmen Osman Öztürk, “Koşu bandı, dambıl seti, mekik sehpası, kum torbası, bisiklet, leg pres, vücudun çeşitli bölgelerini çalıştırmaya yarayan kolektif makine bulunuyor. Burası daha çok vücudun fit kalması ve sağlık amacıyla yapılan çalışmalara uygun donanıma sahip. Bel, boyun, ayak, sırt ağrıları olanlar geliyor, ağrılarından kurtuluyor. Kilo problemi olanlar sadece spor yaparak kilolarından kurtuldu. Çeşitli branşlarda spor yapan isimler salon sayesinde bu sporları yapmaya devam edebiliyor" dedi.