AYSO 2018-2022 Dönemi Ekim ayı, 19 Sayılı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Maraş’ın başkanlığında, Meclis üyeleri, Komite üyeleri ve konukların katılımı ile Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Oda çalışmaları hakkında bilgi veren AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, bu ay içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın makamında gerçekleştirdikleri ziyarette Denizli-Aydın-İzmir çift hatlı, elektrikli demiryolu yatırımına bir an evvel başlanması için destek talebinde bulunduklarını söyledi.

“BU ZAMLARLA ÜRETİM ZOR”

Elektrik zamlarıyla ilgili tepkisini dile getiren Şahin, ‘’Enerji maliyetleri hepimizin en önemli gideri. 3 ay önceki yüzde 14,98’lik elektrik zammının şokunu üzerimizden atamadan, yüzde 14,90 olarak açıklanan yeni elektrik zammının sanayicilere olumsuz etki edeceğini her yerde ve basını kullanarak ifade ediyoruz. Türkiye’de kaynak sıkıntısından çok öncelik sorunu olduğunu düşünüyorum. Önceliğin mutlaka üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan sanayicilere verilmesi gerekiyor. Söz konusu zamlarla sürdürülebilir bir üretimden söz etmek zor. Bu konuda tepkilerimizi her fırsatta dile getirmeye devam ediyoruz’’ dedi.
Şahin, Turkishtime tarafından açıklanan Türkiye’nin en çok ar-ge harcaması yapan şirketlerini tebrik etti. Şahin’in konuşmasının ardından yapılan konuk sunumlarında; Eximbank Uzmanı Erhan Karadağ, ‘Eximbank Yurtiçi Kredileri, Alacak Sigortası ve Uluslararası Krediler’, Ziraat Bankası Girişimci Satış Yöneticisi Münire Sevinç Altaylı ise ‘İvme Finansman Paketi ve Kredi İmkanları’ ile ilgili bilgilendirme yaptı.