Nazilli Belediyesi’nin de üyesi olduğu Enerji Kentler Birliği, Ekim Ayı Encümen Toplantısı ve "Yenilenebilir Enerji Sektöründe Belediyelerin Rolü" konulu panel programını gerçekleştirmek üzere Afyonkarahisar’da toplandı. Afyonkarahisar Belediyesi'nin ev sahipliğinde İkbal Termal Otel'de yapılan Encümen Toplantısı ve Meclis Toplantısında 2019 yılı bütçesi görüşülerek onaylanırken, birlik norm kadro iptal ihdası, birliğe yeni katılımlar, birliğin yeni logo ve kurumsal kimliği görüşüldü.

AYDIN EKİBİ KOMİSYON KURDURDU


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun vekili Adnan Bosnalı, Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri'nden Ulvi Yıldırım Karaman, Ali Özgedik ve Kadir Mutlu ile Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın teklifi ile 'Çevre Komisyonu Kurulması' önergesi gündeme alınırken, oybirliğiyle kabul edildi.

BELEDİYELERİN ROLÜ GÖRÜŞÜLDÜ


Gündem maddelerinin tek tek görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın katılımıyla “Yenilenebilir Enerji Sektöründe Belediyelerin Rolü" konulu panel ile devam etti. Program daha sonra birliğe üye olan tüm belediye başkanlarının katılımıyla AFJET Elektrik Üretim Merkezi ile jeotermal ısıtma sistemi incelenecek ve jeotermal seralara yönelik teknik gezi düzenlenecek.

“KAMU YARARINI VE ÇEVREYİ KORUYAN BİR ANLAYIŞIMIZ VAR”


Birliğin çalışma esaslarını öğrenmek istediklerini ve jeotermal saha zenginliğinin üstünde yer alan Nazilli’ye en verimli nasıl proje üretilebileceğini araştırdıklarını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, hedeflerinin yenilenebilir enerjinin verimli ve zararsız bir şekilde kullanılması için çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Jeotermalin uygun şartlarda kullanımının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Özcan; “Afyonkarahisar'da Enerji Kentler Birliği 2019 Yılı Olağan Meclis toplantısındayız. Gündemimizde ilçemizin sürdürülebilir enerji kaynaklarının kamu yararına ve çevreyi koruyan bir anlayışla enerji yatırımına dönüştürülmesi var. Birlik lobisi ve katkılarıyla yatırım planlamalarımıza hız vereceğiz” dedi.

“AKILCI VE ÇAĞDAŞ YÖNTEMLERİ BENİMSİYORUZ”


Özcan, “Dünyada insana ve çevreye zarar vermeyen yöntemlerle enerji elde edilmekte. Biz de bu yöntemlerle çağdaş modern, doğaya ve insana duyarlı yöntemlerle enerji elde edilmesini istiyoruz. Enerjiden her yerde faydalanılması mümkün ancak bunların geleceğimizi düşünerek akılcı ve çağdaş yöntemlerle olması gerektiğine inanıyoruz. Bu toplantıda da bunlar gündeme getiriliyor. Elbette deki Nazilli Belediyesi olarak güneş enerjisi ile elektrik üretimi, jeotermal ile hem enerji hem de şehir ısıtılması ve jeotermal seracılık faaliyetleri ile güçlü çiftçilik faaliyetlerini destekliyoruz. Ancak bu uygulamaların hem vatandaşımızın hem de doğamızın kirletilmemesini esas olarak kabul ediyoruz. Yarınlarımızı düşünerek, toprağımızı ve suyumuzu düşünerek çağdaş bir şekilde faydalanabilmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.