Ahmet Şensan Kültür Merkezi'nde, ADD Nazilli Şubesi tarafından Cumhuriyet Balosu düzenlendi. Geleneksel olarak her sene düzenlenen ve ADD Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen baloya, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ADD üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Baloda ADD Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas, bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya bağımsızlık, ya ölüm” diyerek kurtuluş mücadelesi başlattığını hatırlatan Ayas, “Atatürk devrimi milli mücadeleden doğan, onurlu ve milli duruşu sağlayan, Türk Ulusu’nu yok olmaktan kurtaran, uygar dünyanın kişilikli bir parçası olmanın önünü açan, anti emperyalist ve anti kapitalist bir ideolojidir” dedi.

“CUMHURİYETİN KAZANIMLARI YOK EDİLDİ”

Cumhuriyetin ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün anti devrimcilere karşı uyarılarda bulunduğunu ifade eden Başkan Ayas, Ata’nın “Cumhuriyet öyle sanıldığı gibi zayıf değildir, Bedava da kazanılmış değildir. Bunun için her tarafta kanımızı akıttık. Gerektiğinde kurumlarımızı savunmak için gerekeni yapmaya hazırız” şeklindeki sözlerini aktararak, “Cumhuriyeti korumak kurumlarını savunmakla eş değerdir. Cumhuriyeti yıpratmak isteyenler cumhuriyetin kazanımlarını birer beşer erittiler. Demiryolları, limanlar, şeker fabrikaları, tarım kredi kooperatifleri, Eti Bank, Tariş Bank, Tütüncüler Bankası, kömür işletmeleri, Sümerbank ve daha niceleri. Artık içimize batan sessiz çığlıklarımız yetmez. Cumhuriyetin kolsuz kanatsız dayanaksız bırakılmasını görmek yetmez. Cumhuriyet ateşinin harlamak zorundayız” dedi.

SALON İZMİR MARŞI’YLA İNLEDİ

Başkan Ayas konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Bugün 30 Ekim. Tarihimizin en utanç verici antlaşmalarından Mondros Mütarekesi’nin yıldönümü. Atatürk’ün dediği gibi ‘Mondros 30 Ekim, Cumhuriyet 29 Ekim’dir. İşte bu da mazlum bir milletin ahıdır. Bizler de cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümünde büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına büyük milletimizin huzurunda söz veriyoruz. Yolunuzdan asla ayrılmadan anti emperyalist mücadelemizi sürdüreceğiz.” Pandera Sanat Grubu’nun sahne aldığı gecede Atatürk'ün sevdiği türküler, Türk Sanat Müziği’nin ölümsüz eserleri ve marşlar okundu. Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun Zeybek gösterisi büyük alkış aldı. Daha sonra Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu birlikte Zeybek oynadı. Davetlilere Türk bayrakları dağıtıldı ve hep birlikte İzmir Marşı söylendi.