Nazilli Belediyespor’un Yıldırım Demirören Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Basın Sözcüsü Erkan Abbasoğlu, teknik patron Yavuz İncedal ve futbolcular zirveden kopmak istemediklerini, bunun da herkesin desteğiyle olacağını ifade ettiler. Toplantıya İncedal ve Abbasoğlu’nun yanı sıra Mehmet Ersavaş ve kaleci Zekeriya Topayan da katıldı.

“TARAFTARLARI TRİBÜNE ÇAĞIRDI”

Basın toplantısında ilk açıklamayı yapan Nazilli Belediyepor Basın Sözcüsü Erkan Abbasoğlu, başarıya odaklanmış, başarı için mücadele eden bir takımlarının olduğunu ifade etti. Abbasoğlu, şunları kaydetti: “Diyarbekir maçı öncesi de söyledik bu çıkış maçımız olacak diye. Allah’ın izniyle de bunu başardık. Bundan sonraki galibiyetler içinde çalışmalarımız hiç hız kesmeden devam ediyor. Amacımız başarılı olmak. Nazilli’yi, Nazilli Belediyespor’umuzu en iyi yere taşımak. Bunun yapılması için ne varsa bütün paydaşlar olarak bir bütün olarak çalışıyoruz. Pazılın en büyük parçası taraftarımızdı. Bizi Diyarbekir maçında yalnız bırakmadılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Osmaniyespor maçında bütün taraftarlarımızı tribünde bizi desteklemeye çağırıyoruz.”

“YUKARILARDAN KOPMAK İSTEMİYORUZ”

Osmaniyespor maçı öncesi takımın durumu hakkında açıklamalarda bulunan Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal, “Biz bir aileyiz. Nazilli Belediyespor da bir aile. Bu tip ortamlarda, ufak tefek yanlış anlaşılmalar olabilir. Bu tip olaylar her camiada var. Aslında bizim öyle şeyler olmadı fakat ufak tefek sıkıntılar oluşabiliyor. Hastalıklar oldu. 8 tane arkadaşımız 8 tane serum yedi. Böyle bir ortamda Pazarspor maçına çıktık. Böyle bir ortamda yüzde 60-70 yöneticimiz bizi Rize’de yalnız bırakmadı. Biz elimizdeki kadro yapısı takım oyunu, disiplinli oynamaya müsait bu anlayışı benimsedik. Birkaç kişiye endeksli gol beklemektense takım olarak gol atıyoruz. Bu da bizim için zenginlik. Çok gol atarak gitmek çok sevindirici. Bu santrforların yükünü de alıyor. Temelinde takım oyunu ve disiplin oyunu var. Biz yukarıları istiyoruz. Ama bunun adını siz koyun. İlk 5’te olmak için aynı istikrarlı futbolla oynamak istiyoruz. Yukarılardan kopmak istemiyoruz” dedi.

“A TAKIMA 8-10 OYUNCU MONTE ETMELİYİZ”

Altyapı ile ilgili bir soruya yanıt veren İncedal, gerek basında gerekse televizyonlarda Türkiye’de altyapı ile ilgili herkesin yıllarıdır bir şeyler konuştuğunu ifade etti. İncedal, “Bu 30 yıl önce de konuşulurdu, şimdi konuşulmaya devam ediyor. Ben altını çizerek söylüyorum, Süper Lig takımlarına bakın, bunlar öncüdür. Altyapıdan kaç tane futbolcu oynatıyorlar? Ne kadar değer vermişler, önem vermişler? Yabancı sayısı ne durumda? Maalesef 30 yıldır Türkiye’de kendi altyapımızdan yetişip de Avrupa ve Türkiye arenasında parmakla sayılacak kadar az oyuncu var. Özellikle alt liglerde kurtarıcı olacak altyapılardır. Nazilli altyapısı son zamanlarda oyuncu çok gelmemiş. Takımın geleceğini kurtarmak istiyorsak 13 yaş jenerasyonu yakalayıp, A takıma 8-10 oyuncu monte etmeliyiz” diye konuştu.

“ZAFERLER ÇALIŞARAK GELİR”

“Osmaniyespor maçına iyi hazırlanıyoruz” diyerek maçı değerlendiren İncedal, “Zaferler çalışarak gelir. Çalışmazsanız, koşmazsanız sizin için her takım devdir. Biz Osmaniye maçında rakipten daha iyi olmak istiyoruz. Biz de çok çalışıp taraftarımızın önünde güzel bir sonuç almak istiyoruz. Futbolun içinde her sonuç var. İstikralı gitmek istiyoruz” dedi.

“BU TAKIMDA KAHRAMAN YOK KAHRAMANLAR VAR”

Başarının taraftar desteğiyle geleceğini aktaran kaleci Zekeriya Topayan, şöyle dedi: “Bu takımın en büyük avantajı bu takımda kahraman yok kahramanlar var. Biz büyük aileyiz. Bir olursak iyi işler yapıyoruz. Bu ligde diri olursak mücadele olursak, başarı geliyor. Bütün paydaşlar olarak bir bütün olduk. İnşallah böyle devam eder.”

“GERİ GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Çok uzun bir ayrılık yaşamadığını belirten Mehmet Ersavaş, “Geri geldiğim için çok mutluyum. Takımda arkadaşlık ortamı var. Bu da sonuçlara yansıyor. Taraftarlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu mücadeleye devam edersek bir üst lige çıkmayı hak ederiz. Ama biz hocamızın dediği gibi ilk 5’i kovalıyoruz. Bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.