Buharkent OSB, Aydın’ın tarım ve hayvancılık sektörüne en büyük katkıyı sağlayamaya hazırlanıyor. Tekirdağ’da şu an faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin en büyük süt üretim tesisine sahip Kaanlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Buharkent OSB’de fabrika kuracak. Buharkent OSB tarafından firmaya yer tahsisi sağlanırken Buharkent Belediye Başkanı ve Buharkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erol, Kaanlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaan’a tahsis belgelerini teslim etti.

SÜT İŞLEME VE YEM FABRİKASI KURULACAK

Kaanlar Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından tesis edilecek Aydın’ın en büyük, Türkiye’nin ise en büyüklerinden olacak süt işleme tesisi ve kurulacak yem fabrikasıyla Buharkent Organize Sanayi Bölgesi, sağlayacağı istihdamın yanında tarımsal kalkınmaya destek olacak. Aydın’da üretilen süt Aydın’da işlenecek, çiftçinin ve köylünün kalkınması sağlanacak.

ŞEHRİN KALKINMASINDA EN GÜZEL ÖRNEK

Buharkent OSB’nin yatırımlarla büyümeye devam ettiğini dile getiren Başkan Erol, “Bir şehre, yatırımcının gelmesinde, şehrin kalkınmasında Belediyenin ve Belediye Başkanının katkısının ve etkisinin en güzel örneği Buharkent Organize Sanayi Bölgesi ve Buharkent Belediyesidir. Buharkent’imize, Aydın’ımıza, çiftçimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.