Efeler ilçesinde bulunan Sanayi Sitesi’nde 22 Mart'ta işlenen korkunç cinayette, CHP Efeler İlçe Kadın Kolları yöneticilerinden olan Zeynep Öztürk boşanma aşamasında olduğu Ercan Öztürk tarafından zincirle boğularak öldürülmüştü. Cinayetin ardından Ercan Öztürk tutuklandı.
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşmasında Ercan Öztürk, ilk kez hakim karşısına çıkarken yazılı savunma yaptı.

“EŞİMİ ÇOK SEVİYORDUM”

Öztürk, “Eşimle aramızda şiddetli geçimsizlik vardı. Eşimin telefonunda Efkan Öztürk olarak kayıtlı M.Y. ile telefon yazışmalarını gördüm. Boşanma davası açtım. Oğlum benim yanımda kalıyordu. Eşim, işyerime gelerek oğlumuzu görmek istediğini söyledi. Eşime M.Y. ile olan yazışmalarını sordum. Bana, ‘Adam olsaydın, başkasına baktırmasaydın’ diyerek ittirdi. Tartışma sırasında bıçakla korkutmak istedim. Eşim, bıçağın keskin tarafını tuttuğu için eli kesildi. Boğuşma sırasında kilo ile sattığımız zinciri eşimin boğazına doladım. Kendime doğru asıldım. Dizlerimi yere yasladım. 5-6 dakika sıktım. Yorulunca bıraktım. Öldüğünü anlamadım. Bayıldı sandım. Eşimi çok seviyordum. Eşimin üzerine evin ve işyerimin tapusunu yapmıştım. Çok pişmanım” dedi.

“BU BENİM ANNEM OLAMAZ”

Davada tanık olan Zeynep Öztürk’ün babası Ahmet Aldı, damadının 10 yıl boyunca kızını kendisiyle görüştürmediğini, boşanma davasından sonra tekrar barışmak için damadının evi kızının üzerine yaptığını söyledi. Boşanma davasından sonra babasıyla birlikte yaşadığını belirten M.Ö. babasının arkasında olduğunu söyledi. Annesinin kendisine şiddet uyguladığını, babasına da sürekli hakaret ettiğini dile getiren M.Ö. , “Annem ailenin ayakta kalması için hiç çaba sarf etmiyordu. Son dönemde sürekli yeni aldığı telefonla ilgileniyordu. Annemin başkalarıyla cilveleştiğini düşünüyordum. Yuvamız bozulmasın diye bunu babama söylemedim. Bazen bu benim annem olamaz diyordum” diye konuştu. Sanık Ercan Öztürk’ün öldürdüğü eşi Zeynep Öztürk ile ilişkisi olduğunu savunduğu M.Y. de tanık olarak dinlendi. M.Y, ifadesinde Zeynep Öztürk ile parkta tanıştığını ancak hiçbir gönül ilişkisi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Ercan Öztürk’ün tutukluğunun devam etmesine karar vererek duruşmayı erteledi.