Koçarlı'yı daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek isteyen Belediye Başkanı Nedim Kaplan, geçen hafta Ankara'ya çıkarma yapmıştı. 4 gün süren Ankara ziyareti kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşmeler yapan Başkan Kaplan, projelerine bakanlardan talep ettiği desteği de aldı. Seçim öncesinde 32 ana başlık altında yapmayı planladığı projelerini açıkladığını hatırlatan Kaplan, "5 yıl içerisinde projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Seçim öncesinde olduğu gibi projelerimizin arkasında dimdik durarak yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BİNALAR İÇİN İKİNCİ ÖDENEK YOLDA

Makamında, basın mensupları ile bir araya gelen Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Bakanlar Soylu, Pakdemirli ve Kurum ile yaptığı görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu’nun seçimlerden önce Koçarlı’da düzenlediği mitingde kendisine belediye, emniyet ve jandarma hizmet binalarını yapacağına dair söz verdiğini hatırlatan Kaplan, "Hizmet binaları projesinde son aşamaya geldik. Bakanlığımız bununla ilgili ikinci ödeneği gönderiyor. Kasım ayı sonu itibariyle eski belediye binamızı yıkarız. Bunun yerine emniyet ve belediye binamızı, Büyükdere’ye de jandarma binamızı yapacağız. Bununla ilgili ihalelere, hedefimiz yıl başı döneminde çıkmak” dedi.

KANALİZASYON SORUNU

Başkan Kaplan, Koçarlı’nın en önemli sorununun kanalizasyon olduğunu belirterek, “İçişleri Bakanımız, kanalizasyon sorununun çözülmesi için ilgili birime gerekli talimatı verdi. Bununla ilgili, müdürlerle görüşmeleri yaptık. Süreç işlemektedir. En kısa sürede bir sonuç alacağız. Koçarlı’nın kanalizasyon ve arıtma meselesini çözeceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın. Tahmin ediyorum 2020 yılı başında çalışmalar başlar” diye konuştu.

“NE YAPSAK AZDIR”

İçişleri Bakanlığı’nın merhum Başbakan Adnan Menderes’in hatırası olan Koçarlı Kaymakamlığı hizmet binasını modernize edeceğini de ifade eden Kaplan, yaptıkları görüşmenin sonunda Bakan Soylu’nun kendisine “Koçarlı’ya ne yapsak azdır” dediğini anlattı.

DERE ISLAH EDİLECEK

Başkan Kaplan, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile bir araya geldiğini belirterek, şunları kaydetti: “Koçarlı merkezde Koca Ova Deresi var. Bu dere ıslah edilecek, köprüleri yenilenecek. Bakanımıza, bunun 4-5 milyon liralık bir proje olduğunu ifade ettik. Ankara’dan gelmeden DSİ Bölge Müdürlüğü, çalışmalara başladı. Adnan Menderes Kent Ormanımız, B sınıfından A sınıfına dönüştürülecek. İçerisinde trekking alanları, hayvan barınağı, çocuk oyun alanları, çadır kampı yeri, bungalov evler, kahvaltı salonu, paraşüt kulesi, mesire alanları ve daha bir sürü şey. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bakanımızdan ihalesi geçen yıl yapılan 4 sulama göletinin hızlıca milletimizin hizmetine sunulmasını ve buna ek olarak 8 gölet daha yapılmasını talep ettik. Talebimiz uygun görüldü. Hastane için yeni yer bulmuştuk. Bu yer, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilecek. Bunun için de start verildi. Ayrıca Koçarlı’nın 10 bin kişilik su ihtiyacını Bakanımıza ilettik. Haydarlı, Kasaplı, Yeniköy, Tekeli, Bıyıklı, Güdüşlü, Kumbahçe ve Sobuca’ya kadar olan hattın 2050 yılına kadar yetecek içme suyu, Sarıçay Barajı üzerinden karşılanacak.”

130 KONUT YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Koçarlı’ya hediye olarak Millet Bahçesi kazandıracağını dile getiren Kaplan, “Sayın Bakanımız Murat Kurum, Koçarlı’da millet bahçesi yapılması için 600 bin lira gönderecek. Bu bahçe, belediyemizin arka tarafındaki alan üzerinde yapılacak. Koçarlı halkını, TOKİ ile buluşturacağız. 10 dekar toplu konut alanımız var. Önümüzdeki hafta TOKİ ekibi gelip çalışmalara başlayacak. Alt ve orta gelir seviyesine sahip vatandaşlarımız kira öder gibi konut sahibi olacak. Bu projenin hayata geçmesi için bakanımız, gerekli talimatı verdi. Toplam 130 konut yapılacak. Yapacağımız konutların yüzde 10’unu, en gariban insanımıza bedava vereceğiz. Bakanımız, Koçarlı’ya orta boy çöp kamyonu ve 200 adet çöp konteyneri gönderecek. Arazöz ihtiyacımız için de Belediyeler Birliği’ne başvuracağız” dedi.

ÇAKIRBEYLİ PAZARI

1-2 yıl içerisinde 1 megavatlık Güneş Enerji Santrali Projesi’ni hayata geçireceklerini belirten Kaplan, Çakırbeyli Pazarı’nı da modernize edeceklerini ifade etti. Başkan Kaplan, “Pazarımız için en uygun proje üzerinde çalışılıyor. Bir ay içerisinde Aydın Valiliğimiz, projenin yapımı için ihaleye çıkar. Pazarımızı çadırlardan kurtaracağız” dedi.

TURİZME AÇILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Cihanoğlu Kulesi ve çevresini turizme açmak için görüşmeler yaptığını da anlatan Kaplan, “Cihanoğlu Kulesi ve etrafı için Anıtlar Kurulu’ndan onay aldık. Bu yerin kamulaştırma sürecini başlattık. Profesyonel bir firmaya oranın kıymet takdirini yaptık. O da 1 milyon 100 bin lira. Bu tarihi değerimizi, turizme açacağız” şeklinde konuştu.

TURİZM YOLU

Kaplan, 36 kilometrelik turizm yolunun yapımına başlanacağının müjdesini vererek, “Aydın-Muğla Karayolu üzerindeki Çakırbeyli sapağından Söke’ye kadar olan alanda 36 kilometrelik turizm yolu yapılacak. Yüklenici firma geldi, şantiyeyi kurdu. Yolun yapımı 10 Kasım’da başlayacak, 3 yılda ise yapımı tamamlanacak. Yaklaşık 140 milyon liraya mal olacak Çakırbeyli’den Koçarlı merkezine kadar olan bölümünde bisiklet ve yaya yolu da olacak” dedi.

MARKA İLÇE

Koçarlı’yı marka ilçe yapacağını dile getiren Belediye Başkanı Nedim Kaplan, "Hayata geçireceğimiz projelerle Koçarlı’yı marka ilçe yapacağız. Hayatım boyunca isteyip de yapamadığım hiçbir iş yoktur. İnandığınız, güvendiğiniz bir mesele üzerine kararlı bir şekilde giderseniz başarırsınız. Biz de ilçemizde yaşayan 24 bin vatandaşımızın huzuru, güvenliği, rahatı ve mutluluğu için ne gerekiyorsa onu yapacağız” ifadelerini kullandı.