Germencik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. 96. yıl kutlamaları çerçevesinde Germencik Hükumet Konağında gerçekleşen bayramlaşma töreninin ardından Germencik Kaymakamı Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Germencik İlçe Stadı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı. Sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de törende hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören programı öğrencilerin şiir ve halk oyunları sunumunun yanı sıra bando takımı dinletisi ile devam etti. Germencik Yörükler Derneği’nin de katılım gösterdiği kutlamalarda halk oyunları ekibi folklor gösterisi gerçekleştirdi. Tören, okulların tören geçişinin ardından tamamlandı.

GELENEKSEL CUMHURİYET BALOSU’NA KATILDI


İlçe stadında düzenlenen etkinliklerin ardından Tekin Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Balosu’na katılan Fuat Öndeş’e mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Germencik Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Cumhuriyet Balosu, Atatürk anıtına çelen sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin ardından yemekle devam eden baloda günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Öndeş; “Bugün burada Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını kutlamak için bir araya geldik. Ne mutlu bana ki Germencik’in bir evladı olarak, böylesi müstesna bir günde Germencik Belediye Başkanı sıfatıyla huzurlarınızdayım. Amacımız ilçemize artı değer katmak, sizlere layıkıyla hizmet edebilmek, taşıdığımız göreve layık olmak. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda çalışmaya, ilerlemeye devam edeceğiz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu memleketin kurulmasında canıyla kanıyla mücadele veren aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve özlemle anıyor, Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.

ÖZLEM TORLUK SAHNE ALDI


Germencik Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 28-29 Ekim olmak üzere iki gün süren halk konserlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. O Ses Türkiye programı finalisti Özlem Torluk’un sahne aldığı konserde halk Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Doyasıya eğlenen ve unutulmaz bir gece yaşayan Germencikliler, Belediye Başkanı Fuat Öndeş’e teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.