Okul bahçesinde gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okunarak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Sümer Mustafa Güngör yaptı.

“SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Güngör; “Bağımsızlığı hayatta tek gaye olarak gören Atamızın liderliği ile halkımız adeta kenetlenmiş ve büyük zaferlere imza atmıştır. Ancak Mustafa Kemal’e göre bu zaferleri kazanmak kadar onları daim kılmak ve ilelebet sahip çıkmak da hepimizin bundan sonraki görevi olacaktır. O’na göre Türk Milleti artık muasır medeniyetler seviyesine çıkmalı, hak ettiği yönetim şekline kavuşmalıydı. Bu da ancak Cumhuriyet ve demokrasi ile olacaktı. Çünkü Cumhuriyet özgür düşünceli, erdemli, eşitlikten yana, sorumluluk duygusu ve kişiliği gelişmiş olan insan yönetimidir. Cumhuriyet akılcı, bilimci, deneyci dünya görüşünü benimsemek ve aydınlanmak demektir. Bizim okul olarak yaptığımız tüm çalışmalar saydığımız bu özelliklerle özdeştir’’ diyerek sahneyi öğrencilere bıraktı.

ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSI BEĞENİ TOPLADI

İlkokul 2. sınıf öğrencilerinin okuduğu şiirler, 6. sınıf öğrencilerinin hazırladığı oratoryo, 3. ve 5. sınıf öğrencilerinin koroda seslendirdiği şarkılar, 4. sınıf öğrencilerinin ve ortaokul halk oyunları kulübünün hazırlamış olduğu halk oyunu gösterisi ile program devam etti. Program sonunda tüm öğrencilerin seslendirdiği Bornova Marşı ve öğrencilerin başarılı performansları törene katılan öğrenci velileri tarafından coşkuyla alkışlandı.