Taekwondo, kick boks, jimnastik ve zumba gibi alanlarda hizmet veren Gezgin Spor Okulu, genç yaşına rağmen kariyerine taekwondo da Türkiye Şampiyonlukları sığdıran Milli Sporcu Sude Burcu’yu ağırladı. Kendisi gibi taekwondocu kardeşi Simge Burcu ile beraber Gezgin Spor Okulunun taekwondo sporcularının antrenmanlarına konuk olan Sude Burcu, deneyimlerini paylaştı. Sporcularla birlikte antrenman yapan Burcu kardeşler, taekwondoculara farklı bir heyecan ve deneyim kattı.

“ÇOK GÜZEL BİR ENERJİ VAR”

Çok verimli bir antrenman geçirdiklerini ifade eden, Sude Burcu, “23 yaşındayım. Celal Bayar Üniversitesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyorum. Bu sene Survivor yarışmacısıydım. Öyle zorlu bir yerde 5 ay kalmayı başardım. Taekwondo branşıyla ilgileniyorum. Mili sporcuyum. Birçok uluslararası ve Türkiye derecelerine sahibim. Bu gün Gezgin Spor Okuluna misafir oldum. Burada çok güzel bir enerji var. Taekwondo branşını ne kadar çok çocuğa yayabilirsek, bunları onlara mesaj olarak iletebilirsek benim için o kadar iyidir. Denizhan ve Ege hocamız beni davet ettiler, çok mutlu oldum. Çocuklara bir şeyler katmaya, bu sporun nasıl bir şey olduğunu öğretmeye geldik aslında. Çok verimli bir antrenman geçirdik” dedi.

“TAEKWONDO ZOR BİR SPOR DEĞİL”

Taekwondonun zor bir spor olmadığını kaydeden Milli Sporcu Sude Burcu, “Taekwondo sporu vurdulu, kırdılı ve sakatlığı çok olan bir spor olarak algılanıyor. Aslında bu yanlış bir algı. Diğer sporlarda nasıl sakatlıklar oluyorsa bizim de o kadar olabiliyor. Vücudunuzun her yerini koruyan korumalıklar kullanıyorsunuz. Onun haricinde Taekwondo belli kurallar içinde yapılan bir dövüş sanatıdır. Eğer kendilerini savunmayı, iyi bir şekilde kendilerini ifade etmek istiyorlarsa taekwondo sporu iyi bir seçim olacaktır. Ben kendi adıma kendimi iyi ifade ettiğimi düşünüyorum. Herkesi taekwondo sporu yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.