Kısmet Otel Kavşağı'ndan başlayan yürüyüşte vatandaşların yanı sıra sivil toplum kuruluşları, motosiklet kulübü üyeleri ve meslek odası temsilcileri de yer aldı. 2 kilometrelik uzunluğa erişen kortejin yürüyüşünü tamamlaması yaklaşık 1 saat sürdü.

19.23'TE 1923 MEŞALE

Cumhuriyet kortejindeki kalabalığın yanı sıra yol kenarında vatandaşlar alkışlarla, ellerinde Türk Bayrağı, Atatürk posterleri ile Kuşadası Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlara destek verdi. Kısmet Oteli kavşağından başlayan kortej, Atatürk Bulvarı üzerinden İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'na doğru ilerledi. Kortejin alana ulaşması ile beraber sahneye çıkan Belediye Başkanı Ömer Günel, “Cumhuriyete bir ışık da sen ol” sloganı ile ilk meşaleyi yaktı. Saatler 19.23'ü gösterdiğinde 1923 meşale sahili ışıklandırdı. Ardından senfoni orkestrası konseri öncesinde yaklaşık 15 dakika süren havai fişek şovu etkinliğe katılan vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR HEP BİR AĞIZDAN SESLENDİRİLDİ

Kutlamaların son etkinliği Cumhuriyet Senfoni Orkestrası’nın konseri oldu. Türkiye’nin dört bir yanından anonim türküleri ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiren orkestraya alanı dolduran 20 bin kişi aynı anda eşlik etti. Yemen Türküsü ile başlayan konserde Çanakkale Türküsü, Lüküs Hayat, Uzun İnce Bir Yoldayım, Bülbülüm Altın Kafeste, Ankara'nın Taşına Bak, Çökertme, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi eserlerin yer aldığı 19 eseri seslendiren Boğaçhan Sönmez son olarak 10. Yıl Marşı’nı Belediye Başkanı Ömer Günel ile birlikte seslendirdi.