Olay, Forum Alışveriş Merkezi’nde meydana geldi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görev yapan Başpolis Atilla Durmuş, bir süre önce borç para verdiği Ahmet Barut'un çalıştığı AVM'deki dönerci dükkanına gitti. Alacağını isteyen başpolis Durmuş ile borcunu ödemeyeceğini söyleyen Barut arasında tartışma çıktı. Tartışma çevredeki vatandaşların araya girmesiyle yatıştırıldı.

AVM ÇIKIŞINDA KURŞUN YAĞDIRDI

AVM çıkışında tekrar başlayan tartışma küfürlü kavgaya dönüştü. Kavga sırasında beylik tabancasına sarılan Başpolis Durmuş herkesin gözleri önünde tabancasını 3 el ateşleyerek Barut'u başından vurdu. Başpolis Durmuş daha sonra tabancayla kafasına sıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

KALBİ ÇALIŞTI ANCAK YAŞAMA TUTUNAMADI

Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Durmuş Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne, Barut ise Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başpolis Durmuş’un duran kalbi doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırıldı ancak daha sonra yeniden kalbi durunca polis memuru hayatını kaybetti.

EKİCİ OLAY YERİNE GELEREK BİLGİ ALDI

Ağır yaralı Ahmet Barut da hastanede tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici bizzat olay yerine gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.