Kuyucak’ta düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kaymakamlık makamında tebrikat töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlamalara Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi partilerin, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“MUTLU VE GURURLUYUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kurt, “Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞİİRLER OKUNDU, GÖSTERİLER SUNULDU

Törende Kuyucak Anadolu Lisesi’nden Berkay Kurt “On Beş Yılı Karşılarken”, Kuyucak Şehit Bahri Uçuş Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Raziye Bozkurt “Akdenize Doğru”, Atatürk Ortaokulu’ndan Günce Akbulut “Cumhuriyet” isimli şiirlerini okudu. Kuyucak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Okullar arası kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Cengiz Topel İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı müzikli gösteri sunuldu. Kuyucak Şehit Bahri Uçuş Çok Programlı Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde okulların tören geçidiyle sona eren programda coşkulu anlar yaşandı.