Köprüova Mahallesi Muhtarlığı tarafından, '3. Geleneksel Köprüovası Boğa Güreşi' düzenlenecek. Köprüova Arenası'nda 3 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek güreşler, saat 11.00'de başlayacak ve gün boyu sürecek. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenen güreşlerde Muğla, Aydın, İzmir ve Denizli'den toplam 60 çift pehlivan boğa karşılaşacak.

100 BİN LİRA PARA ÖDÜLÜ DAĞITILACAK


Güreşler, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, büyük ayak, küçük ayak, deste ve toz koparan olmak üzere toplam 8 kategoride yapılacak. 10 kupa karşılaşmasının gerçekleştirileceği güreşlerde kategorilerinden birincilikle çıkan şampiyon boğaların sahiplerine yaklaşık 100 bin lira para ödülü dağıtılacak.

GÜREŞLERE DAVET


Tertip Komitesi’nden Hüdai Gönülaçar, tüm Aydın halkını boğa güreşlerini izlemeye davet ederek, “Boğa güreşleri düzenlemekteki amacımız, kültürümüzü yaşatmak ve vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelerek hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktır. Tüm vatandaşlarımızı, güreşlerimizi izlemeye davet ediyoruz. Güreşlerimizde emeği ve desteği olan herkese de çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.