Didim’de bir kafede gerçekleşen tanıtım etkinliğine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Evrim Kamacı, Didim İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Apaydın, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, okul müdürleri ile basın mensupları katıldı.

PROJEYİ TANITTILAR


Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Gölge Öğretmenlik” projesiyle ilgili olarak Okul Müdür Yardımcısı Saliha Yeşil bilgiler verdi. Yeşil, projelerinin otizmle ilgili ve AB projesi olduğunu belirterek, “Projemizde dile getirdiğimiz gölge öğretmenlik projesi özel eğitim gerektiren çocuklar için eğitim yardımcısı olarak adlandırılıyor. Bu projede eğitim alacak Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri olacak. Öğrencilerimiz bu projenin sonrasında otistik çocukların rutin hatırlatmaları, ödev ve sorumlulukları ile sınıf için sorunlarının çözümünde yardımcı olacak” dedi.

MACARİSTAN’DA STAJ


Türkiye’de gölge öğretmenlik konusunun yaygın ve örgün eğitimlerde yer almadığını belirten Yeşil, Çocuk Gelişim Bölümü öğrencilerine bu konuda yeterli eğitim verilmesi durumunda önemli bir çalışmanın ön adımının atılacağını belirtti.
Proje Koordinatörü İsmail Seçkin Üstün ise projede 21 öğrenci ile 3 öğretmenin yer aldığını belirterek Ocak ayı içerisinde Macaristan’da gruplar halinde 15 günlük staj verileceğini dile getirdi.

İSTİHDAM SAĞLANACAK


Çocuk Gelişimi Bölümü alan şefi Özgü Şahin de, gölge öğretmenlik projesinin bazı büyükşehirlerde ücretli olarak özel kurumlarca verildiğini fakat bu eğitimin çocuk gelişimi bölümü öğrencilerine yönelik olması gerektiğini vurguladı. Şahin, bu eğitimin ülke genelinde yayılması gerektiğini belirterek, mezun öğrencilere de istihdam yaratılacağını ifade etti.

“ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”


Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, projenin bilimsel tabanlı olduğunu ve çocuk gelişimi bölümü için güzel bir çalışma olduğunu belirterek, “Bu projeyle iyi bir kazanım elde edeceğiz. Didim’deki otizmli öğrencileri de bu işin içerisine katarak iyi bir çalışma yapılacağını umuyorum. Bu projenin diğer okullara da örnek olmasını diliyorum” dedi.