Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü, Aydın Şube Müdürlüğü ve Celal Bayar Üniversitesi arasında yapılan Protokol ile ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde Tür Eylem Planı hazırlanan Çan Çiçeği Çalıştayı, Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şubesinde yapıldı.
Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, 4. Bölge Müdür Yardımcısı M. İbrahim Çolak, Aydın Şube Müdürü Özcan Mersin, Kamu Kurumlarının, Yerel Yönetimlerin, Üniversitelerin ve EKODOSD temsilcilerinin katıldığı çalıştay da, Doç. Dr. Emine Alçıtepe ve DKMP’den İstemihan Kahraman, Çan Çiçeği ve yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptılar.
Kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, özel kurumlar ve Sivil Toplum Örgütleri Çan Çiçeğinin korunması için birlikte işbirliği yapacaklar.
Çalıştaydan sonra Celal Bayar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emine Alçıtepe’ye, Adnan Menderes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özkan Eren ve Doç. Dr. Yelda Emek’e, Aydın Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay ve 4. Bölge Müdür Yardımcısı M. İbrahim Çolak tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi.