Nazilli Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Belediye Meydanı’nda stant açarak Meme Kanserine yönelik farkındalık yarattı. Etkinliğe Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, Nazilli Halk Sağlığı Müdürü ve Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Şafak Çalışkan, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın eşi Aslı Özcan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve KETEM çalışanları katıldı.

“MERKEZLERİMİZDE TARAMA YAPTIRIN”

Erken teşhisle hastalıktan kurtulmanın başarısının yüksek olduğunu dile getiren Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Sağlık Bakanlığının başlattığı kanserde erken teşhis kampanyasına destek vermekteyiz. Erken teşhisle bu hastalıktan kurtulma başarısı oldukça yüksektir. Bütün hanımların bu kampanyaya katılarak merkezlerimizde tarama yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.

“TARAMALAR ÜCRETSİZ YAPILIYOR”

Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu dile getiren KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Şule Güleken Akbaş, “Kadınlar KETEM’de tarama programlarından geçerse erken teşhis sayesinde hiç kanser olmamış gibi hayatlarına devam edebilirler. Göğüs, rahim ve kolon kanseri konularında kadınları bilgilendirmek için hazırladığımız broşürleri kadınlarımıza dağıtıyoruz. KETEM’de tüm bu taramalar ücretsiz yapılıyor. Kadınların sağlığı aynı zamanda toplumun sağlığıdır. Çünkü çocukları kadınlar yetiştiriyor. Ayrıca sayıları çok az da olsa erkeklerin de erken tanı için mutlaka merkezimize gelmeleri bekleniyor. Dünyada 8 kadından birinde görülen bu hastalığın önlenmesi, halkımızın bu hastalık konusunda bilinçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.