Olayı araştıran mahalle sakinleri yolun kenarında bulunan zeytin bahçesinin sahibinin asfalt yolu “tapulu arazim” diyerek ulaşıma kapatıp zeytin ağacı diktiğini saptadı. “100 yıldır bu yol kullanılıyordu, bu kadar zamandır akılları neredeydi, iki zeytin ağacı için bu yapılır mı?” diye tepkilerini ortaya koyan mahalleliler belediyeyi göreve çağırdı. Olay önceki sabah saatlerinde ortaya çıktı. Akşamdan iş makineleriyle asfalt yolu tapulu arazisi olduğu gerekçesiyle ulaşıma kapatan vatandaş asfaltın göbeğine zeytin ağacı dikti. Geçen yıl da aynı yolu ulaşıma kapatan vatandaşın bu girişimi, belediyenin yolu haberlerin gazetede çıkmasının ardından açmasıyla sonuçsuz kalmıştı. Yaşanan bu olay, “Bu kez zeytin ağacı dikerek işi garantiye aldı” yorumlarına sebep oldu.

MAHALLELİ MAĞDUR OLDU

Mahalle Muhtarı Adem Onaca, “Bu yol belki 100 yıldır burada. Bu adam bu yolu ölçtürmüş kendi arazisi gözüküyor. Doğrudur. Ama 100 yıldır neredeydiler? Kendisi kendi tarlasına bile ulaşamıyor şu anda. Bu yolun resmiyette biraz ötede olması lazım ama geçmişte buraya yapılmış. Diğer mahalleler arasında ulaşımı sağlayan bir yol. Şu an tam iş zamanı vatandaşlar mağdur oldu. 350’ye yakın zeytini var” dedi.

“ÖĞRENCİ SERVİSİ NEREDEN GEÇECEK?”

Aynı sorunun geçen yıl da yaşandığını hatırlatan Onaca, “Geçen yıl da bir kere kapatmıştı. Belediye hemen gelip açtı yolu. Bu sefer zeytin dikmiş. Vatandaşlar bu yolun aynı yerde kalmasını istiyor. Madem kapatacaklardı 100 yıldır neden kapatmadılar diyorlar. Akşam saat 20.00 sıralarında yapmış. Öğrenci servisi de geçiyor bu yoldan. Mesafe uzuyor, öğrenciler de okullarına geç kalacak. Bir an evvel açılmasını istiyoruz” dedi.

“ŞOK OLDUK”

Mahalle sakinlerinden Mehmet Yıldızçoban, “Arabamızla traktörümüzle arazilerimize gidemiyoruz. Biz evlerimize gittiğimizde bir şey yoktu. Sabah geldik şok olduk” şeklinde konuştu.