Pınarbaşı Mahallesinde yaşayan görme engelli Nurettin Demir, Gece Körlüğü hastalığından dolayı 2009 yılında görme yetisini kaybetti. Kök hücre ameliyatıyla tekrar görme umudu olan Demir, maddi imkansızlıklardan dolayı bu ameliyatı olamıyor. Demir, ameliyat olarak tekrar görmek istiyor. Evin bütün işlerini eşi yapan Demir, ameliyatın ardından en azından tekrar görerek eşinin üzerindeki yükü almak istiyor. Ayrıca Nurettin Demir, hiç göremediği çocuklarını da bu ameliyatın ardından görme mutluluğunu yaşamak istiyor.

“MADDİ YETERSİZLİKLERDEN TEDAVİME BAŞLAYAMADIM”

Görmek için kök hücre nakli olması gerektiğini ifade eden Nurettin Demir, “Gözümüzün arkasındaki retina tabakasındaki kök hücrelerinin yavaş yavaş ölümünden dolayı gözüm 2009’dan bu yana görmüyor. Bizim vücudumuz onu besleyen proteini üretmediği için kök hücre nakli gerekiyor. 2009’dan bu yana hiç görmüyorum. Ondan önce yüzde 60 görüyordum. Gözlerimin kök hücre tedavisi var. Ama maddi yetersizliklerden dolayı ben gidemiyorum. İzmir’e, Aydın’a gittim ama Ankara’ya gitmem söylendi. Bu hastalığın tedavisi İstanbul, Kayseri ve Ankara’da uzmanları tarafından yapılıyor. Maddi yetersizliklerden dolayı tedaviye başlayamadım” dedi.

“ZORUMA GİDİYOR”

Evlendikten 1 sene sonra 2 gözünün de görmez olduğunu dile getiren görme engelli Demir, “Çocuklarımı hiç görmedim. Evimin iş yükü eşimin üzerine o görüyor. Benim zoruma gidiyor. Ben de işin ucundan tutup, eşimin yükünü almak istiyorum. Bu hastalığın ilk etapta testi ve analizleri yapıldıktan sonra doktor sonuçlara göre gözümün ne kadar görebileceği hakkında bilgi verecek. Sadece bir test bin 200 TL, bu testten 3 kez yapılıyormuş. Sadece ilk kontrollerde 5 bin TL masraf gidiyor. Toplamda kök hücre nakline de 60 bin TL paraya ihtiyaç var. Bizim hastalığa her bir doktor bakmıyor. Bu konuda uzman doktorlar bakıyor” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMI GÖRMEK İSTİYORUM”

İki çocuğunun yüzlerini hiç görmediğini belirten Demir, “İki çocuğumun yüzlerini hiç görmedim. Biri 6, bir de 4 yaşında. Onların yüzünü görmek istiyorum. Kimsenin yardımına gerek kalmadan da ihtiyaçlarımı görmek istiyorum. Çalışmak istiyorum. Başkasına bağımlı yaşamak istemiyorum. Eşimden Allah razı olsun, onun üzerinden biraz da olsa yükünü almak istiyorum. Onun için yardımseverlerden yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.