Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törene ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Şamil Akyıl, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende arkadaşları adına konuşma yapan öğrenci temsilcisi Levent Alperen Karayiğit, kendilerine her daim destek olan ailelerine teşekkür ederek, onların gurur duyacağı evlatlar olmak için çabaladıklarını ifade etti. Karayiğit, beyaz önlüğün sorumluluğunu meslek hayatları boyunca taşıyacaklarını söyledi.

“TANINIRLIĞIMIZI ARTTIRACAĞIZ”

Fakülte Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Yener Okutan da, fakültenin gelişimine sağladığı katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e teşekkür etti. Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı’nda (DUS) Türkiye 12’ncisi olan öğrencileriyle gurur duyduklarını kaydeden Okutan, fakülte olarak sadece Türkiye’de değil, dünyada da tanınırlıklarını arttırmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Okutan, “Yurt dışındaki üniversitelerle ikili anlaşmalar yapıyoruz. Fakülte olarak akreditasyon çalışmalarımız devam ediyor. Genel anestezi ünitesine sahip Ege’deki tek Diş Hekimliği Fakültesi’yiz. Hedefimiz, öğrencilerimize kaliteli bir üniversite hayatı sunarak ‘İyi ki ADÜ’lüyüm’ demelerini sağlamak” ifadelerini kullandı.

“ŞANSLISINIZ”

Öğrencilere ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde okudukları için şanslı olduklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol ise, “Bir hekim olarak, diş hekimi arkadaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duydum. Diş Hekimliği Fakültemizin DUS’taki başarı oranlarının yüksek olması bizleri de gururlandırıyor” diyerek başarılarından dolayı akademisyenleri ve öğrencileri tebrik etti.

ŞAMPİYON TAKIMA HEDİYE

Fakülte Spor Temsilcisi Doç. Dr. Veli Özgen Öztürk’ün geçtiğimiz dönem ADÜ Spor Şenliği müsabakalarında şampiyon olan Fakülte Erkek Basketbol Takımı’nı tebrik ederek hediyelerini vermesinin ardından üçüncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı video izletildi. Diş Hekimliği Fakültesi öğretim elemanlarının öğrencilere beyaz önlüklerini giydirerek eğitim ve meslek hayatlarında başarılar dilemesinden sonra Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Şamil Akyıl tarafından hekimlik andı okutuldu. Tören sonunda, öğrencilerden oluşan müzik grubu sahne aldı.