Gevher Nesibe Sultan Derneği; Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü, KOSGEB, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Çağdaş Roman Kadın Derneği ile birlikte Kadınların Evden Çalışma Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Efeler Ilıcabaşı İlkokulu’nda 72 gün sürecek ve 5 Şubat’ta tamamlanacak Geleneksel El Nakışları Kursu düzenlendi. Ilıcabaşı Mahallesi’nde yaşayan 25 Roman kadının katıldığı kursun açılışına AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, Gevher Nesibe Sultan Derneği Başkanı Rabia Özkahraman ve yönetimi, Çağdaş Roman Kadın Derneği Başkanı Nejla Yanar, Ilıcabaşı Mahallesi Muhtarı Alim Tarım, kamu kurumu temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

"HER ZAMAN YANLARINDAYIZ"

Açılışta konuşan Milletvekili Yavuz, kursa öncülük eden Gevher Nesibe Sultan Derneği’ne teşekkür ederek, "Geleneksel el nakışlarını öğrenerek kadınlarımız, evlerinden çalışacak ve katma değer oluşturacak. Hem aile bütçesine, hem de il ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak için mücadele eden kadınlarımızın her zaman yanındayız. Onların devletimizin kaynaklarından faydalanması için de elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

KAZANÇ GARANTİLİ KURS

Kursa katılan kadınlara para kazanacaklarının garantisini verdiklerini dile getiren Gevher Nesibe Sultan Derneği Başkanı Özkahraman da, "Çalışmak için evden dışarıya çıkamayan kadınlarımızın, ayağına iş getirdik diyebiliriz. Denizli ve İzmir gibi büyükşehirlerimizden alacağımız fason işleri kadınlarımız evlerinde yapacak. Çalışmalarının sonucunda ekonomik gelir elde edecek kadınlarımızın daha güzel nesiller yetiştireceklerine inanıyoruz. Kurs açmamız için bize destek olan Sayın Milletvekilimiz Metin Yavuz'a ve devletimizin tüm kurumlarına da teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Çağdaş Roman Kadın Derneği Başkanı Yanar ise, kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından, kurdele kesilerek kursun açılışı yapıldı. Kurs sınıfına geçen Milletvekili Yavuz ve beraberindekiler, kursiyer kadınlarla bir araya geldi.