Aydın İl Turizm Değerlendirme Toplantısı’nda Didim’e yapılması düşünülen fakat Didim kamuoyundan büyük tepki gören Su ürünleri Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili net bilgi, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’den geldi. Konuyla ilgili endişelerini toplantıda dile getiren Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, balık çiftlikleri konusunda yaşanan sıkıntıların yıllar önce Akbük’te kurulmasıyla başladığını ve yanlı yemleme yüzünden Akbük’te deniz kirliliğinin yaşandığını belirtti. Şentürk, Didim açıklarında halen var olan balık çiftliklerinin yanı sıra yenilerinin kurulmasının Didim’de büyük bir deniz kirliliğine neden olduğunu ve dalış turizminin bu yüzden yapılamadığını dile getirdi.

“TURİZM KENTİ OLMAKTAN ÇIKACAKTIR”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise, “Su ürünleri sanayi bölgesinde bir çalışma var. Sayın Valim konuya hakimsiniz biz bu konuda üniversiteden rapor hazırlanması için müracaat ettik. Çok önemli bir konudur. Geçmişteki çalışmalarımızda denizdeki kirlilik olduğunu tespit ettik. Yanlış yemlemeden dolayı. Bu noktada balık çiftliklerinin hem denize hem de karada kurulacak tesislerle burası turizm kenti olmaktan çıkacaktır” dedi.

“HOCALAR ÖN SUNUM YAPTI”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise fizibilite çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, “Organize balık çiftlikleri bölgesinde fizibilite çalışması son aşamaya geldi. Çalışma bitmek üzere, hocalar bana bir ön sunum yaptı. Ben de kendilerine bunu Didim’de yapmalarını söyledim. Sizin ayağınıza gelerek yapacaklar bu sunumu; yalnız endişeleri var sizin sert tepki göstermenizden. Ben de dedim Didimliler medeni insanlardır, onlar sizin bilimsel açıklamalarınızı sükunetle ve medeni olgunluk içerisinde dinleyip, bir tartışma ortamında onların sorularını dinlemenizde fayda var dedim. Buraya gelecekler ve sunum yapacaklar. Ondan sonra yürüyeceğiz, istikametimize ve gelişmelere göre bakacağız. Ülkenin menfaatine, Didim’in ve Aydın’ın menfaati hangisiyse ona göre hareket edeceğiz” diye konuştu.