Nazilli Halk Eğitim Merkezi Cast4innovation adlı Erasmus Plus Projesi’nin 3’üncü toplantısı kapsamında HEM’de yabancı katılımcıları ağırladı. Nazilli Halk Eğitim Merkezi İngilizce Öğretmeni Sibel Şancı ve HEM Müdür Yardımcısı Feray Aydın koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında İskoçya, İrlanda, Yunanistan ve İtalya’dan katılımcılar geldi. Proje dahilinde eğitmenlere yönelik farklı ülkeler ya da bölgelerden gelen kişilerin ve göçmenlerin eğitiminde kullanılacak bir öğretim programı oluşturulması hedefleniyor.

GÖSTERİLER SUNDULAR


Proje kapsamında HEM ön bahçesinde yabancı katılımcılara Ege Bölgesi'nin halk oyunlarından Zeybek oyunu, HEM Zeybek Ekibi tarafından sunuldu. Ardından yabancı konuklar da sahneye alınarak ekip tarafından öğretilen damat halayını çekti. Etkinliğin ardından Erasmus Plus ekibi çalışmalarına derslikte devam etti.

4 YABANCI ORTAK ÜLKE VAR


Proje hakkında bilgi veren Nazilli Halk Eğitim Merkezi İngilizce Öğretmeni Sibel Şancı ve HEM Müdür Yardımcısı Feray Aydın, “Şu anda Nazilli Halk Eğitim Merkezi olarak partneri olduğumuz Cast4innovation adlı Erasmus+ projemizin 3. toplantısı için ev sahipliğini yapmaktayız. Projemizin amacı eğitmenlere yönelik farklı ülkeler ya da bölgelerden gelen kişilerin ve göçmenlerin eğitiminde kullanılacak bir öğretim programı oluşturulmasıdır. Ortaklarımız İskoçya, İrlanda, Yunanistan ve İtalya’dır. Projemiz 2020 yılında sonuçlanacak olup Moodle adlı online eğitim platformunda Avrupa’daki diğer yetişkin eğitimi veren kurumlar ve öğretmenlerin kullanımına da açılacaktır” dedi.