Aydın’ın 18. Z-Kütüphanesi Nazilli’de bulunan Turan Ortaokulu’nda açıldı. İçeriği zenginleştirilmiş kütüphane anlamına gelen Z-Kütüphane’nin açılış törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Barut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, Nazilli Emniyet Müdürü Bünyamin Demirdaş, İlçe Jandarma Komutanı Haktan Öztürk, eğitim sendikalarının temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"MÜSLÜMAN TÜRKLER İLME HİZMET ETTİ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Mustafa Karasu konuşma yaptı. Z-Kütüphanenin estetik tasarımı, taşınabilir rafları, dünya haritası, bine yakın kitabıyla, teknolojik donanımıyla öğrencilerin okumasını ve bilgi edinmesini kolaylaştıracak bir etkinlik alanı olduğunu söyledi. İslam dininde ilim öğrenmeye çok büyük önem verildiğini vurgulayan Karasu, “Bugün dünyada kullanılan pek çok buluşun temelini Müslüman Türk bilim insanları atmıştır. Geleceğimizi aydınlatacak çocuklarımıza kitap okumayı sevdirerek bilgili ve donanımlı yetişmelerini sağlamamızı temenni ediyorum” diye konuştu.

“TEKNOLOJİ ÇAĞINDA EĞİTİM DE DEĞİŞİYOR”

Törende daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Barut söz aldı. Eğitimin teknolojik gelişmelere ayak uydurması için çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade eden Barut, “Fatih Projesi, akıllı tahtaların ardından teknolojiyle hemhal olmuş Z-Kütüphane de bu gelişmelere ayak uydurmak için yapılan çalışmalardan biri. Bu il genelindeki 18. Z-Kütüphane oldu. Bir kısmı hayırseverlerin bir kısmı devletin imkanlarıyla yapıldı. Okulların aydınlanma merkezleri olduğunu kabul edersek, velilerimizin de bu kütüphanelerden yararlanmalarını temenni ediyoruz” diye konuştu.

KÜTÜPHANEYİ GEZDİLER

Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, konuşmasında öğrencilere çok kitap okumalarını tavsiye ederek, “Açılışını yaptığımız Z-Kütüphane araştırma merakınızı kaşıyacak bir ortam yaratmak için yapıldı. Kitap okumanın tadı hiç bir şeyde bulunamaz. Sizden beklentim günlük kullandığınız kelime sayısını artırmanız, doğru kelimeleri seçmeniz, kelimelerin anlamlarını bilmeniz. Bunun yolu da çok okumaktan geçiyor. Z-Kütüphaneyi verimli kullanmanızı temenni ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek Z-Kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.