Efeler Belediyesi ve Başak Koleji işbirliğinde hayata geçirilen İnteraktif Dijital Eğitim Sistemi’nin (EFEDERS) tanıtım toplantısı yapıldı. Yıldız Kenter-Şükran Güngör Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın, Başak Koleji Eğitim Danışmanı Metin Akyol, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, muhtarlar, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

“MATEMATİK ARTIK ZOR OLMAYACAK”

Söz konusu proje kapsamında tanıtım toplantısında öğrencilere özel şifreler dağıtıldı. Öğrenciler bu şifrelerle www.efeders.tv adresinden sisteme giriş yapabilecek. Bu sistem üzerinde öğrenciler, video konu anlatımları, video soru çözümleri, online kitaplar, online deneme ve testler yaparak matematik dersiyle ilgili bilgi birikimlerini arttıracak. Sinevizyon eşliğinde proje hakkında bilgiler veren Başak Koleji Eğitim Danışmanı Akyol, “Bu sistem sayesinde tüm öğrenciler için Matematik artık zor olmayacak” dedi. Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Ayaydın ise “Singapur Matematik Modelinin örnek alındığı bir matematik eğitimi. Bizim müfredatımızın dışında bir sistem kesinlikle değil. Dünyadaki en iyi matematik öğretiminin söylendiği yerden bir yöntem olarak alınmıştır” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERE İNTERNET ODALARI AÇACAĞIZ”

Öğrencilerin sevgi gösterisinde bulunduğu Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ise “Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Çok kısa zamanda 15-20 yıl sonra bu masalarda siz oturacaksınız. Sizlerin bu masalarda otururken sizin karşınızda oturacak olan çocuklara bilgilerini doğru olarak ulaşabilecekleri yolları açmanız gerektiğine inanıyoruz. Bugün ben bunu yaparken tek başıma yapmadım. Bu işi mimarı olan Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın, Başak Koleji Eğitim Danışmanı Metin Akyol’a teşekkür ediyorum. Milyonlar kazanacakları işte sizler için ücretsiz olarak bu sistemi Efeler Belediyesi’ne bağışladılar. Rahatsızlandığınız zaman derse girmediğiniz günler olabilir. Bir espri vardır. ‘Ben o derse girmedim’ diye. Artık bu dağıtacağımız şifrelerle bütün derslere ulaşabileceksiniz. Bu anlamda ‘derse girmedim’ mazereti ortadan kalkıyor. İnterneti olmayan arkadaşlarımız olabilir. O arkadaşlarımız belediyenin internet sitesinden yazsınlar, onlara mahallelerinde sadece ders çalışabilmeleri için internet odaları açacağım.15 bin öğrencimize bunu ücretsiz olarak vereceğiz. Bu sene böyle oldu. Gelecek seneden itibaren ortaokul ve liseyi de organize edeceğiz. Onlara da aynı şekilde bu dersleri birebir almalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

MATEMATİK PARKI MÜJDESİ

Bilgide çok geri olduklarını kaydeden Başkan Atay, “Gelişmiş ülkeler nabzında girdiğimiz sınavlarda onların çok gerisindeyiz. Sistem kötü, sistemi değiştirmek gerekiyor. Ama müfredata, Milli Eğitim Bakanlığı’na kurallarına uyarak. Ama bunu değiştirip sizlerin daha iyi bilgi sahibi olabilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Çünkü ben inanıyorum ki, Efeler’den öyle çalışkan çocuklar çıkacak ki adını meydanlara yazacağız. Sizleri her alanda destekleyeceğim. Spor, eğitim ve kültür alanında. Müzeye de götüreceğim. Sinema, tiyatroya da gideceğiz. Size söz veriyorum. Beş yıllık sürem içerisinde Efeler ilçesinde tiyatro, sinema, müzeye gitmeyen çocuk kalmayacak. Gelecek yıl 29 Ekim’de Efeler’de dünyanın en büyük Matematik Parkı’nı açacağız. Telif hakkı olan materyalleri, bilgilerini sizler için Türkiye’deki yurttaşlarımız, çocuklarımız için paylaştılar. Bende onu sizler için hayata geçireceğim. Hem oyun oynayacaksınız, hem de matematiği öğreneceksiniz, hem de sevgi, bilimle kucaklaşacaksınız. Bunu tüm öğrencilerimiz için yapıyorum. Dağıtacak olduğumuz zarfların içerisinde şifreler var. İnternete girip o şifreleri tıkladığınız zaman, bu dersler bu okullarla ilgili eğitim ortaya çıkacak. Oradan istediğiniz sınıfa, istediğiniz derse girebilirsiniz. Sizden tek bir söz istiyorum. Hepiniz çalışacaksınız. Bu internetten yararlanan Efeler’deki çocukların bir tanesinin bile derslerinde 4 istemiyorum, hepsi 5 olacak. Sizlere eğitim ve sosyal yaşamınızda başarılar diliyorum. Umuyorum ki sizlerde bilimsel olarak çalışmalarınıza devam edersiniz. Umuyorum kisizlerde, Türkiye’yi yönetecek kadar eğitimli ve bilgili olursunuz. Bu bilgilerinizi topluma yansıtırsınız. Onların da hayatını güzelleştirirsiniz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun diliyorum” dedi.