Aydın’ın Nazilli ilçesi Zafer Mahallesi 1730 sokakta oturan site sakinleri yetkililere seslenerek sitelerinin önünden geçen yolun bir an önce yapılmasını istedi. Yaklaşık 1 sene önce siteye taşınan sakinler, 1 senedir bütün ilgili makamlara dilekçelerle başvurduklarını fakat bir sonuca varamadıklarını ifade etti. Yazın üst taraftaki su fabrikasının TIR'larının geçtiği sırada çıkan tozların, kışın da yağmurla beraber oluşan çamurun rahatsızlık verdiğini belirten vatandaşlar, çocuklarının okula gidip gelmekte zorlandığını vurguladı.

HİZMET ALAMAMAKTAN YAKINDILAR

Bütün başvurularını yaptıkları halde çözüm bulamadıklarını ifade eden site sakinlerinden Sedat Demiralay, “Zafer Mahallesi’ndeki evimize taşınalı 1 sene oldu. 1 senedir yolumuz toprak. Evimizin pencerelerini açamıyoruz. Yazın toz, kışın çamurdan bıktık. Hiç hizmet gelmiyor. Bütün başvurularımızı yaptığımız halde, bütün altyapı bitmeden olmaz diyorlar. En azından idareten bu tozdan kurtaracak bir şey yapsalar çok iyi olacak. ASKİ yolun ortasını kazdı, motor koydu, betonladı ama ağzını kapatmadı, tehlike saçıyor” diye konuştu.

“BALKONA ÇAMAŞIR SEREMİYORUZ”

Tozdan bıktıklarını dile getiren site sakinlerinden ev hanımı Zahide Öztürk ise bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Öztürk, “Evin için toz. Balkona çamaşır da seremiyoruz. Beyaz çamaşırlarımız sapsarı oluyor. Komşularımız cam balkon yapmak zorunda kalıyor. Biz de yaptırmayı düşünüyoruz. Tabi bunun kışı var, çamurdan yürüyemiyoruz, geçemiyoruz. Yukarıdaki su fabrikasından gelen TIR’lar buradan geçiyor. Kaldırdıkları tozla göz gözü görmüyor. Dilekçelerimiz ilgili yerlere gitti. Gelip belediye başkanımız da halimizi gördü. Ama daha bir şey yapılmadı. Çok şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.