AK Parti’de kongre süreci başladı. Delege seçimleri 7 Kasım’da başlayıp ay sonuna kadar tamamlanacak. İlçe kongresinin ise Mart ayı içinde yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarda köklü değişiklikler yapılacağını açıkça dile getirirken, göreve getirilecek isimlerin liyakat esasına göre belirleneceğini söyledi.

“AK PARTİ NAZİLLİ’DE BAŞARILI”

Kongre süreci öncesi AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığı için mevcut başkan Mustafa Abak aday olduğunu açıklarken, eski başkanlar Ramazan Satılmış, Ali Ertürk, Bülent Sayar gibi isimlerin yanı sıra Volkan Beyazıt, Taner Sayın’ın da adı geçiyor. Mevcut başkan Mustafa Abak, AK Parti’nin Nazilli’de başarısız olduğu söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Biz 24 Haziran genel seçimlerinde birinci parti olduk. 31 Mart’ta ittifaktan dolayı yaşadığımız kayıp partimize mal edilemez” sözleriyle kendi dönemi için dillendirilen başarısızlık iddialarını doğru bulmadığını söyledi.

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK YORUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşkilatlarda köklü değişiklik yapılacağı söyleminin ise delege seçimlerinde uygulanan kriterlerle ilgili olduğunu ifade eden Abak, “Henüz bu değişiklikler teşkilatlara gönderilmedi ama kongreler zaten yenilenme süreçleridir” ifadelerini kullandı.

“KESİNLİKLE ADAY DEĞİLİM”

AK Parti Nazilli eski ilçe başkanı Bülent Sayar’ın da adı geçiyor ancak halihazırda Aydın Büyükşehir ve Nazilli Belediye Meclis Üyesi olan Bülent Sayar, kesinlikle aday olmadığını söyledi. Yine de son sözün genel merkezde olduğunu belirten Sayar, “Ben meclis üyeliği görevimi sürdürüyorum ve istifa etmeyi düşünmüyorum. Meclis üyeliğinden önce olsaydı düşünebilirdim ama şimdi bir görevim var” sözleriyle aday olmayı düşünmediğini açıkladı.