İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Coşkun ve Kadıköy İlçe Başkanı Alper Akdoğan ile birlikte Aydın ve Nazilli’ye geldi. İstanbul’dan gelen heyeti İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural karşıladı. İlk olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunan İYİ Partili heyet daha sonra Nazilli’ye geldi.

“DENGELERİ DEĞİŞTİRDİK”

Heyet Nazilli’de ilk olarak parti binasında üyelerle bir araya geldi. Burada İl Başkanı Cemal Sarı kısa bir konuşma yaptı. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin en büyük şehirlerinin yönetimlerinin çeyrek asır sonra el değiştirdiğini ifade eden Sarı, “Bunda partimizin katkıları büyük. Siyasi dengeleri değiştirdik. Bu süreçte il başkanlarımızın emekleri çok büyüktü. Üye katılımları yapıyoruz, teşkilatlanma çalışmalarımız sürüyor. Partimizi iktidarın en büyük alternatifi haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

BABACAN VE DAVUTOĞLU’NA GÖNDERME YAPTI

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İstanbul ve Aydın’ın 31 Mart seçimlerindeki başarı hikayeleri arasında bulunduğunu ifade ederek, “Milletimiz için birlikte hareket ettiğimizde neler başarabileceğimizin örneği oldular. Aydın ve Türkiye iyi ve güzel olmaya devam edecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyarette son olarak Buğra Kavuncu konuşma yaptı. Aydın’da İncirliova ve Nazilli’yi aldıklarını, 23 Haziran’da ciddi bir başarı gösterdiklerini ifade eden Kavuncu, “İYİ Parti genel ve yerel seçimlerde iki yıllık bir parti olmasına rağmen büyük başarı gösterdi. Ümitsizliğe düştüğümüz anlar oldu. Ama her şeye değdi. En büyük özelliğimiz cesaretimiz. Zamanında hiç konuşmayanlar bizden sonra parti kurma çabasına girdiler. Bizden cesaret aldılar” sözleriyle yeni parti kuracakları konuşulan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na göndermede bulundu.

“İTTİFAK BİZİM İÇİN DEĞERLİ”

Başkan Kavuncu, gazetecilerin sorusu üzerine Barış Pınarı Harekatı’nı desteklemelerine rağmen hükümetin politikalarını eleştirdiklerini belirtti. Kavuncu, “Terör grubuyla işbirliği yapan bir ABD var. Gelişmeleri takip ediyoruz. CHP ile Türkiye’nin çıkarları için seçime yönelik ittifak yaptık. Terörle ilgisi olan hiçbir grupla yan yana gelmemiz mümkün değildir” dedi. Kavuncu Millet İttifakı’nda meydana gelebilecek kırılmanın birlikte kazanılmış belediyelerde yaratabileceği sorunlar konusunda ise, “Büyük şehirlerde ittifak sayesinde yönetimler değişti. Seçmen gerginlik istemediğini gösterdi. Bu çok kıymetli. Bu arzunun devam etmesi gerek. Genel siyasi konular yereli etkileyebilir. An itibariyle ittifakta bir çatlak yok. Eğer CHP’nin HDP ile ilişkileri yüzünden ittifak çatlayacaksa, AKP hükümetinin HDP ile zamanında ortaklığını gösteren daha çok olay yaşadık. Teröristler Habur’dan davul zurna ile girdiler, Oslo görüşmeleri oldu, Öcalan’ın kardeşi TRT’ye çıktı. Yani böyle bir durumda CHP tarafında olmamız için an katı fazla gerekçe var” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI PARTİZANCA HAZIRLANMAMALI”

Parti ziyaretinin ardından heyet hep birlikte Nazilli Belediye Başkanlığı makamına geldi. Başkanlık makamında da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kavuncu, Başkan Özcan’ı seçim başarısından dolayı tebrik ederek, “Vatandaşın güvenine layık olmak güzel ama büyük bir sorumluluk. Her gece huzur içinde uyumasını sağlayacak hizmetler yapacağından şüphemiz yok. Genel merkez olarak başarılı olmaları için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Çerçioğlu ile de süreci değerlendirdik. Tecrübeli bir başkan bulunması ve iki parti arasında koordinasyon olması Aydın’da daha güzel hizmetlerin yapılmasına vesile olacaktır. Nazilli emin ellerde” diye konuştu. Kavuncu, değişiklik hazırlığı yapılan Büyükşehir Yasası hazırlanırken partizanca yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.