DSP Aydın İl Başkanı Bülent Cünlü, yaklaşık 2 yıldır yürüttüğü görevinden işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek istifa etti. Cünlü'den boşalan göreve ise eski İl Başkanı Cemil Köroğlu atandı.
Yönetimi ile birlikte göreve başlayan Köroğlu, "Partimde 2013-2014 yıllarında il başkanlığı yaptım. Başkanlık görevimin ardından da partimden hiçbir zaman ayrılmadım. Seçim çalışmalarına destek verdim. Rahmetli Bülent Ecevit'in yolunda, siyaset yapmaya devam ettim. Genel Merkezimiz, il başkanlığı görevini yeniden bana layık gördü. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yerel ve genel siyasette büyük bir boşluk gördüğüm için başkanlık görevini kabul ettim" dedi.

KONGRE ZAMANI


DSP Genel Merkezi'nin Aralık ayında büyük kurultayı yapacağını dile getiren Köroğlu, kurultay öncesinde il ve ilçe kongrelerini tamamlayacağını söyledi. Köroğlu, kongrelere 9 Kasım'da Kuyucak'tan start vereceğini ifade etti.

YÖNETİM KURULU


Öte yandan Köroğlu başkanlığında atanan İl Yönetim Kurulu, şu isimlerden oluştu: "Yüksel Cengiz, Yücel Gülle, Mustafa Kırın, Hicran Çakıcı Top ve Hidayet Yurtsever."