U-9, U-10, U-11, U-12 ve U-13 kategorilerinde gerçekleşen futbol karnavalında karşılaşmalar 10 Numara Sportif Tesisleri, Yüksel Alkışlı Tesisleri, Adakule Otel Sahaları ile Davutlar Sahası’nda oynandı. 3 günlük heyecan fırtınasının sonunda Manisa Murat Germenspor, Altınordu, Bucaspor, Denizli Çamlıkspor ve Konyaspor takımları mutlu sona ulaştı.

104 TAKIM KATILDI

Fenerbahçe, Beşiktaş, Göztepe, Başakşehir, Denizlispor, Konyaspor, Çaykur Rizespor, Altınordu, Altay, Bursaspor, Balıkesirspor, Karşıyaka, Bucaspor, Sakaryaspor, Zonguldak Kömürspor ve Erokspor’un yanı sıra Almanya’dan JVH Dreıech, Bulgaristan’dan Kpohoc ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Kıbrıs Yeni Camii Akademi ekiplerinin de aralarında olduğu 104 takımın katılımıyla 19 Ekim Cumartesi günü başlayan turnuvada final maçları 10 Numara Sportif Tesisleri'nde oynandı.

EGE TAKIMLARININ ALTYAPILARI BAŞARILI OLDU

Manisa Murat Germenspor ile Altınordu'yu karşı karşıya getiren 2011 doğumluların mücadelesinde gülen taraf Manisa Murat Germenspor oldu. Manisa ekibi, rakibini normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışları sonunda 2-1 yendi. Bu kategoride üçüncülüğü, Manisa Şehitleri'ne penaltı atışları ile 5-4 üstünlük sağlayan Aydın Alyıldız elde etti. U-10'luların son 30 dakikasında Altınordu, Altay'ı 2-0'la geçti. Üçüncülük maçında İzmir Barcelona, Bulgar temsilcisi Kpohoc'u, normal süresi 0-0 tamamlanan karşılaşmada penaltı atışlarının ardından 2-0 mağlup etti.

ÜSTÜNLÜKLERİ BAZEN PENALTILAR BELİRLEDİ

Bucaspor ile Balıkesirspor'u karşı karşıya getiren 11 yaş grubunun finalini 1-0'lık sonuç ile Bucaspor kazandı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ni 1-0 yenen Başakşehir, bu kategorinin üçüncüsü oldu. U-12'lilerde gün yarı final maçları ile başladı. Bu mücadelelerde Denizli Çamlıkspor, Altay'ı 1-0; Denizlispor da Beşiktaş'ı normal süresinde gol sesi çıkmayan mücadelede penaltı atışları sonunda 4-3 mağlup etti. İki Denizli ekibini buluşturan finalde ise rakibine 3-0 üstünlük sağlayan Denizli Çamlıkspor güldü. Bu kategoride Altay, üçüncülük maçını Beşiktaş önünde 1-0 kazandı. İnternational Ephesia Cup'ta günün son finali 2007 doğumlularda oynandı. Son dörtte Derik 47'yi 3-0 yenen Konyaspor ile Beşiktaş'a normal süresi 1-1 biten mücadelede penaltı atışları sonunda 5-4 üstünlük sağlayan Bursaspor'u karşı karşıya getiren finalde, Konyaspor sahadan tek golle galip ayrıldı. Üçüncülük maçında Derik 47, Beşiktaş'ı penaltılarla 7-6 mağlup etti. Bu karşılaşmanın normal süresi 1-1 sonuçlandı.

KUPALAR TESLİM EDİLDİ

Ada'da üç gün boyunca futbol fırtınası estiren turnuvada, final maçlarının ardından kupa töreni düzenlendi. Şampiyonlar, kupalarını 10 Numara Sportif Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gözüaçık, Kuşadası Sportif Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Gedik ve Denizlispor'un eski kaptanı Bülent Ertuğrul'un ellerinden coşku içinde aldı.