Nazilli’de ‘Herkes İçin Eğitim’ sloganıyla hayata geçirilen NAZGEM, deneyimli öğretmen kadrosu ile Turan Mahallesi 155 sokak No: 23 adresinde eğitim öğretime başladı. Eğitime uygun haldeki binada faaliyete başlayan NAZGEM'de mezun ve 12. sınıf öğrencilerine TYT-AYT kursu, 8. sınıflara LGS kursu, 7 ve 11. sınıflara okula destek kursu ile tüm öğrencilere ücretsiz rehberlik ve psikolojik destek hizmeti verilecek. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için uygun fiyat aralığının belirlendiği kurumda mezunlar yıllık 4 bin lira, 8’inci sınıflar ise 3 bin lira ödeyecek. Ayrıca NAZGEM’de çalışacak öğretmenlerin tüm yasal hakları sağlanacak.

“BİRE BİR DERS İMKANI”

NAZGEM’in eğitimde fırsat eşitliği yaratacağına vurgu yapan Nazilli Belediyesi Gençlik Eğitim Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi Sorumlusu ve Nazilli Belediye Meclisi Üyesi Tuncay Ayas, “NAZGEM olarak 'Nazilli'de Herkese Eğitim' sloganıyla Turan Mah. 155 sokakta faaliyete başladık. NAZGEM’in kuruluş amacı üniversite, fen ve anadolu liselerine hazırlık aşamasındaki öğrencilere fırsat eşitliği sağlamaktır. Mezun öğrencilere haftada 20 saat, 12. sınıf öğrencilerine haftada 17 saat, 11. sınıf öğrencilerine haftada 13 saat, 8. sınıf öğrencilerine haftada 12 saat ve 7. sınıf öğrencilerine haftada 12 saat ders vermeyi planlıyoruz. Mezun dışındaki öğrencilerimize hafta içi ve hafta sonu ders saatleri dışında haftada bir gün dönüşümlü olarak bütün öğretmenlerden bire bir ders imkanı sağlanacak” diye konuştu.

“KADROLARIMIZ TAMAMLANDI”

Merkeze kayıtlı olsun olmasın tüm öğrencilere deneme sınavları da planladıklarını dile getiren Ayas, “Nazilli genelindeki tüm öğrencilerimize rehberlik, aile danışma ve sosyolojik yardım verilecektir. Şu an bütün öğretmen kadromuz hazır. Üniversite hazırlıkta, lise ve ara sınıflarda Matematik, Biyoloji, Kimya, Fizik, Tarih, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya öğretmen kadromuz hazır. Bu imkanların hepsi köylerde yaşayan öğrencilerimize de sağlanacak. Fen liseleri, Anadolu liseleri ve ortaokul ara sınıfları için bütün öğretmen kadrolarımız tamamlanmıştır” ifadelerini kullandı.

“HER YAŞTAN ÖĞRENCİYE EĞİTİM”

NAZGEM'in sadece ders verme yeri değil, sosyal etkinlik aktivitelerin düzenleneceği bir merkez olacağını dile getiren Tuncay Ayas, “Kısacası merkezimiz her yaştaki öğrencinin mükemmel bir ortamda yetişmesi için bütün aktivitelerin olduğu bir eğitim merkezi. Nazilli'mize uzun yıllar hizmet verecek bir kuruluş olmaya aday. Bütün bu imkanları sağlayan başta Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan ve Nazilli Belediyemize öğrencilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.