CHP’de delege süreci yaklaşırken, Didim’de yapılacak delege seçimleri öncesinde Kadir Toksoy, düzenlediği basın açıklamasıyla İlçe Başkanlığına adaylığını duyurdu. Bir kafede gerçekleşen basın açıklamasında Toksoy’u eşi Nevin Toksoy da yalnız bırakmadı.
Toksoy CHP’nin kongre seçimine girdiğini hatırlatarak, “Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi kongre sürecine girmiştir, ben de üyesi olduğum ve her daim bütün ilkelerine değer verdiğim bu çatı altında demokratik hakkımı kullanarak aday olmaya karar verdim. Kesinlikle polemik yaratacak düşüncelerde değilim, Didim İlçe Teşkilatında görev alan tüm arkadaşlarıma saygı duyuyorum, bu süreçte aday olacak olan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Derdimiz ve çabamız Didim’de partili vatandaşlarımıza hizmet etmekten öte değildir. Buradan sizlerin aracılığı ile partimin üyelerine sesleniyorum. Sevgili partili arkadaşlarım, son seçimlerde 3 büyük şehri kazanmamız bizim için sevindirici gözükebilir ama görmediğimiz ve hesap edilmeyen bir şeyi de gözden kaçırmayalım. Partimiz çatısı altında kutuplaşmalar ve bölünmeler başladı, sebebi belli bir yerlere dayanmayan ihraçlar duymaya başladık. Oysa ki kendi ilçem de dahil olmak üzere ilçe başkanlarımızın daha birleştirici ve toparlayıcı tavır takınması ve kaybetmek yerine insan kazanmak için mücadele vermemiz gerekiyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİMİZE İNANIYORUM”


“Bilindiği gibi ilçe başkanları kendi ilçelerinde genel başkanı temsil eder ve bu büyük bir mesuliyet getirir, bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum” diyen Toksoy, şunları kaydetti: “Gençlik kollarımız dağılmış vaziyette, kadın kollarımız yine aynı şekilde, hele yönetim kadrosunu hiçbir alanda göremiyoruz. Alanlarda basın açıklamalarında sadece belli başlı birkaç üyemizin haricinde üç beş kişiyle bulunuyoruz oysaki halkımız bizden birlik beraberlik bekliyor, Cumhuriyet Halk Partisinin özünde örgütlenme ve birleştiricilik vardır, haklı mücadelemizde savunduğumuz altı okun anlamı büyüktür, bizler Cumhuriyet yolunda el ele halk için hizmet etmeye talibiz. İnanıyorum ki partimiz bu uğurda kaybettiği güveni ve itibarı yeniden kazanacaktır. Rengimiz aydınlığın ve güvenin rengi olan mavidir. Güzel günler göreceğimize inanarak sizleri Cumhuriyet çatısı altında bir olmaya davet ediyorum.”