Nazilli Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Aydın il koordinatörleri, Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, ilçe yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Eftal Kırlıoğlu, meclis üyeleri ve partililer eşlik etti.

“SAHADA KAZANDIK, MASADA DA KAZANDIK”


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan İlçe Başkanı Abak, Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere başarılar diledi. Abak, “Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile askerimiz oraya gidi. Avrupa bir taraftan bağırıyor, Amerika’nın şaşkın başkanı oradan bağırıyor, çeşitli tehditlerde bulunuyor. Ama yılmayan, korkmayan bu ülkenin Cumhurbaşkanı sayesinde 4-5 gün gibi kısa sürede Barış Pınarı Harekatı'nda sonuç elde ettik. Sahada kazandık, masa da da kazandık. Biz bu işi başardık. Bu ülkenin yiğit, gerçekten kahraman, cesur bir Cumhurbaşkanı sayesinde oldu. Böyle bir Cumhurbaşkanımız varken hamdolsun sırtımız yere gelmez” dedi.

“KİMSE KARNINDAN KONUŞMASIN”


Danışma Meclisi toplantılarının genel merkez talimatı ile ayda bir yapılacağına söyleyen Abak, 7 Ekim tarihi itibari ile olağan kongre sürecinin de başladığını ifade etti. Başkan Abak, “Malumunuz bizde, AK Parti teşkilatlarında 3 yılda bir olağan kongreler yapılmakta. 7 Ekim’de kongre sürecimiz resmen başladı. Delege seçmen listemiz askıya çıktı ve 16 Ekim’de askıdan indi. Kasım ayında da delege seçimlerini gerçekleştireceğiz. Kongremizi, delege seçimlerini tamamlayacağız. Bu kongre sürecinde sizden ricam kimse karnından konuşmasın. Herkes biraz sonra yapacağımız genişletilmiş teşkilat toplantısında sorularını, eleştirilerini, önerilerini aile içerisinde dile getirsin. Sosyal medyada ya da toplum içerisinde dedikodu yapmak işin en basiti. Bu kolay olanı, zor olanı taşın altına elini koymaktır” diye konuştu.

“BU TEŞKİLATLAR LİDERİNİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAK”


“AK Parti’yi temsil etmek demek, milletimize hizmetkar olmak demektir. İşte biz bu anlayışla siyaset yapıyoruz" diyen AK Parti Aydın Milletvekili Erim ise, “Merkezine istişareyi aldığımız danışma meclisleri, teşkilatımızın her bir üyesinin, partimizin yerel ve genel gündemleri hakkında geniş bilgi edinebildiği, bugün ve gelecek vizyonu hakkında yeni fikirlerin görüşüldüğü son derece yararlı toplantılardır. Partimizin 17 yılı aşkın süredir devam eden başarısının ardında yatan, fedakar, çalışkan, disiplinli ve dava şuuruna sahip teşkilatları olmuştur. Ben de birlikte görev yaptığımız ilçe yönetimimiz, mahalle yönetimlerimiz, meclis üyelerimiz ile gurur duyuyorum. Bu kadrolar, bu teşkilatlar liderini asla yalnız bırakmayacak. Dün 15 Temmuz'da da olduğu gibi ölümü göze alarak, ülkesini iç ve dış tehditlere karşı can siperane koruyan teşkilatımız; bugün de alnı ak, başı dik, omuz omuza, yürek yüreğe birbirine kenetlenecek ve ülkemizi olması gerektiği yere hep birlikte ulaştıracaktır” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Erim, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “9 Ekim tarihinde başkomutan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yine her zaman olduğu gibi destan yazdı. Daha harekatın 9. gününde 65 yerleşim merkezi, bin 360 kilometrelik alan terör örgütü unsurlarından temizlendi. Operasyonda sivil kayıp verilmeden temizlendi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 750’yi geçti. ABD ise sahada üstün başarı gösteren Türk askerinin bu operasyonu sayesinde görüşme talep etti. Biz diyoruz ki iyi komutanlar sahada, iyi politikacılar masada ve boyun eğmeden bu operasyonda istediğimizi aldık. Şehrimizi, yerel yönetimi değiştirmek amacı ile çalışmalarımıza başladık. Mahalle mahalle, sokak sokak çalışmalar yaptık. İstediğimiz sonuçları alamasak da sorunları yakından takip ediyor, yerel yönetimlere iletiyor ve sorunları çözmek için çalışıyoruz.”