2014 yerel seçimlerinde eşi Bünyamin Kırkuşu'nun tavsiyesi üzerine yaşadığı Gündoğan Mahallesi'nde muhtarlığa adaylığını koyan ev hanımı Hanife Kırkuşu, iki erkek rakibi ile girdiği seçim yarışını kazanmasını bildi. 350 hane ve yaklaşık 850 nüfuslu mahalleye muhtar seçilerek, Koçarlı'nın tarihine 'ilk kadın muhtar' olarak adını yazdıran 50 yaşındaki evli ve iki çocuk annesi Kırkuşu, 2016 yılında da Koçarlı Muhtarlar Derneği’nin kurucu başkanı oldu. 5 yıllık muhtarlık görev süresi içinde yaptığı başarılı hizmet ve çalışmalarla mahalle halkının takdirini kazanan Kırkuşu’nun 31 Mart yerel seçimlerinde ise karşısına rakip bile çıkmadı. Seçimi rahat bir şekilde kazanan ve ikinci dönem muhtarlık görevine başlayan Kırkuşu, 52 mahalleli ilçesinde tek kadın muhtar olmasıyla dikkat çekti. Dernek başkanlığı görevini de sürdüren Kırkuşu, Muhtarlar Günü dolayısı ile açıklamalarda bulundu.

"TELEFONUM 7/24 AÇIK"


Mahalle sakinlerine hizmet etmeyi çok sevdiğini belirten Kırkuşu, "Mahalle sakinlerimin her birisi benim için çok kıymetli. Onların sadece iyi günlerinde değil, kötü günlerinde de hep yanlarında olmaya çalışıyorum. Bir sorunları olduğunda çözmek için elimden geleni yapıyorum. Zaten bana istedikleri zaman ulaşabiliyorlar. Telefonum 7 gün, 24 saat açık. Sadece mahalle sakinlerime değil ihtiyacı olan herkese yardımcı olmayı çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

"EVDE Mİ MUHTARLIK YAPACAK?"


Muhtarlıkta kadın olmanın avantajlarını yaşadığını dile getiren Kırkuşu, "İlk muhtarlığa adaylığımı koyduğumda, ‘Evde mi muhtarlık yapacak?’, ‘Kadın, muhtarlık yapabilir mi?’ gibi eleştirilere maruz kaldım. Ama geride bıraktığım görev süreme baktığımda muhtarlıkta kadın olmanın avantajları var. Bu anlamda mahalleme bir kadın, bir anne gözü ile bakıyorum. Evim gibi mahallemi de düzene koymaya çalışıyorum. Zaten kadın elinin değdiği yer her güzelleşir. Mahalle sakinlerimin evlerine kolaylıkla girip çıkabiliyorum. Özellikle kadın mahalle sakinlerimiz, sorunlarını benimle rahatlıkla paylaşıyor. Bunun gibi bir sürü avantajı yaşıyorum" dedi.

"KADIN MUHTAR SAYISI ARTMALI"


Türkiye’nin her yerinde kadın muhtar sayısının artması gerektiğini sözlerine ekleyen Kırkuşu, “Kadın muhtar sayımız az. Türkiye’de bu sayısının artması gerekiyor. Biz kadınlar, muhtarlığı yapabildiğimizi kanıtladık. Hemcinslerimiz, ben ve diğer kadın muhtarlarımız gibi cesaretlerini toplayıp seçimlerde adaylıklarını koysunlar. İnandıktan sonra başarılı olacaklardır” şeklinde konuştu.