Türkiye Atletizm Federasyonundan gelen yetkililerle birlikte İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün görev yaptığı etkinliklerde ilçe merkezinden Afrodisias’a kadar yoğun güvenlik önlemi alındı.

BÜYÜK HEYECANA SAHNE OLDU


300 sporcunun katıldığı ve 13 kilometre, 6 kilometre, 3 bin ve bin 500 metre olarak düzenlenen yarışmalar büyük heyecana sahne oldu. Özellikle ilçe merkezinden başlayıp tarihi Afrodisias kentinde sona eren yarış zorluk derecesi ile dikkat çekti. Pek çok rampanın bulunduğu yolda aynı zaman geniş güvenlik önlemleri alındı. Bazı sporcular son etaba istedikleri gibi giremedikleri için gözyaşı döktü. Büyük erkekler 13 kilometrede ise son ana kadar baş başa giden iki sporcu omuz omuza bitiş çizgisine geldi. Karacasu’nun yeşil doğasından Afrodisias’ın beyaz mermerine ulaşmak için ter döken sporcular büyük bir mücadele verdi.

DERECEYE GİREN SPORCULAR


Yarışmaların ödül töreni antik tiyatroda yapıldı. Protokol üyelerinin madalya ve ödülleri takdim ettiği yarışmalarda büyük erkeklerde 3. Şakir Birçek, 2. Abdurrahman Gedikli, 1. Levent Ateş, büyük kızlarda 3. Lale Gelmez, 2. Büşra Gelmez, 1. Gülbahar Çetin, genç erkeklerde 3. Taylan Taşdemir, 2. Uğurcan Yapgu, 1. Mustafa Eren Çamurbıyık, genç kızlarda 3. Fatmanur Güngör, 2. Hülya Gümüş, 1. Elif Coşkun, yıldız erkeklerde 3. Berkant Kocabalık, 2. Orhan Akgün, 1. Cuma İyican, yıldız kızlarda 3. Kübra Gelmez, 2. Pelin Obay, 1. Alison Kırımeş, master erkeklerde 3. Mustafa Demir, 2. Hasan Saylık, 1. Hikmet Karakaya oldu.