Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Efeler İlçe Teşkilatı, Danışma Meclisi Toplantısı'nı gerçekleştirdi. İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Aydın Kurucu İl Başkanı Ahmet Rıza Acar, Aydın eski Milletvekili Mehmet Erdem, İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülhamit Burak Aykut, İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayten Karadağ, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Seyhan Koyuncu ve partililer katıldı.

GÜLAŞTI’DAN SÖZ


Barış Pınarı Harekatı’nda görevli askerlere dua edilmesi ile başlayan toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı yaptı. Gülaştı, 22 aylık görev süresi içinde yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile birlikte yaptığı çalışmaları anlattı. AK Parti'nin neferleri olduklarını belirten Gülaştı, Efeler halkının iyi ve kötü günlerinde yanlarında olduklarını ifade etti. İlçe Başkanlığı olarak "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" şiarını benimsediklerini dile getiren Gülaştı, partisine 2023, 2024, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için hizmet etmeye devam edeceğine söz verdi.

"MİLLET KENDİSİNE SAHİP ÇIKANLARA SAHİP ÇIKTI"


Eski İl Başkanı Ahmet Rıza Acar da, AK Parti kurulmadan önce hükümet oluşturan siyasi parti ve liderlerin darbe, muhtıra ve benzeri girişimleri atlatamadığını belirterek, "AK Parti olarak muhtırayı atlattık. Parti kapatma davası, gezi olayları, 7 Şubat hadisesi, 17/25 Aralık. Bunların hepsini derdest ettik. Bunları, halkla bütünleşmiş olmanın getirdiği güçle, hakka inanmanın getirdiği güçle birlikte başardık. Nihayet geldi ki son darbeyi vurmak; 15 Temmuz. 15 Temmuz’da millet kendisine sahip çıkanlara sahip çıktı" dedi.

“KONGRELERDEN ÇOK DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE ÇIKACAĞIZ”


Milletvekili Metin Yavuz ise, partisinin 2023 hedefi öncesinde yol haritalarını belirlemek için bir araya geldiklerini söyledi. Kongrelere işaret eden Yavuz, "Önümüzdeki birkaç ay içerisinde ilçe kongrelerimiz başlayacak, sonrasında da il kongremizi gerçekleştireceğiz. Büyük bir heyecan ve coşkuyla yapacağımız kongrelerimizden çok daha güçlü şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Hep birlikte sevdamız olan ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"DERDİMİZ AYDIN'A HİZMET"


Seçim döneminin bittiğini hatırlatan Yavuz, "Önümüzde milletimize kesintisiz hizmet edeceğimiz bir zaman var. Halkımızın beklentilerini biliyoruz. Aydın'ı ilmek ilmek dokuyoruz, il başkanımızla, ilçe belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Biz, gücümüz olan birlik ve beraberliği, şehrimizin avantajı olarak görüyor, istişare kültürünü çok önemsiyoruz. Bizim derdimiz Aydın'a hizmet" ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM SİNYALİ


Hizmetin bir bayrak yarışı olduğuna vurgu yapan Yavuz, sözlerini söyle sürdürdü:
"Bugün bu yarışa bizler devam ediyoruz. Bu noktada da önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'mize yakışır bir duruş sergilemektir. Her arkadaşımız, üzerine düşen görevi elinden geldiğince yerine getirmiş ve bu bayrağı bir arkadaşımıza devretmiştir. Hiçbir arkadaşımız bir diğerinden üstün olmadığı gibi, hiçbir emek bir diğerinden daha az kıymetli değildir." Yavuz, Aydın’ın kalkınması için çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini kaydetti.

ÖZ ELEŞTİRİ YAPTI


Geride kalan bir aylık zaman diliminde AK Parti Kuşadası, İncirliova, Efeler ve Didim teşkilatları ile bir araya geldiğini kaydeden Yavuz, ilçelere gittiğinde ise partisinin kurulduğu günden bu yana görev yapan tüm ilçe başkanlarını tek tek ziyaret ettiğini dile getirdi. Öz eleştiri yapan Yavuz, siyasetin zaman içinde kendilerine bazı değerleri unutturduğunu ifade ederek, "Gördük ki ilçe başkanlarımız, birilerinin gelip bir selam vermesini bekliyormuş. Onlarla hasbihal ettik, onların tecrübelerinden faydalandık, onlar da çok mutlu oldular. Partimize sahip çıkmış, yön vermiş insanlarımızı sevsek de sevmesek de hep birbirimizi sevmek durumunda değiliz. Bizim hatalarımız var, onların da hataları olmuştur. Fakat davamız bir ise bir adımlık faydası bile varsa o kişilerle aynı yolda yürümekten hepimizin onur duyması gerekir. İnşallah bunu tamir edeceğiz. Bu bizim bir eksikliğimizdi" dedi.

“YOLLARA DÜŞME VAKTİ”


2023’ün göz açıp kapatıncaya kadar geleceğini dile getiren Yavuz, partililerine kenetlenme çağrısında bulunarak, “Bizler bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız engel, elde edemeyeceğimiz zafer yoktur. Bundan dolayıdır ki hep birlikte kol kola girip birliğimiz için dirliğimiz için kardeşliğimizin devamı için yollara düşme vakti” ifadelerini kullandı. Öte yandan toplantının devamı, basına kapalı şekilde gerçekleşti.