Nazilli’de de İstasyon Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde 19 Ekim Muhtarlar günü için Nazilli Muhtar Derneği çelenginin Atatürk Anıtına konmasıyla başladı. İstasyon Meydanında törene Nazilli Belediye Başkan Vekili Soner Yelkovan, Nazilli Belediye Başkanı Yardımcısı Kadir Mutlu, Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık ve çok sayıda muhtar katıldı. İlk olarak Nazilli Muhtarlar Derneği çelengi Başkan Zeki Açık tarafından Atatürk Anıtına kondu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından mezarı Nazilli Eğriboyun Mezarlığından olan ilk kadın muhtar Gül Esin mezarı başında anıldı. Buradaki anmaya Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy da katıldı.

“MUHTARLAR HALKIMIZIN EN YAKIN YARDIMCISIDIR”

Muhtarlığın tarihçesini anlatarak konuşmasına başlayan Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık, “Muhtarlık Osmanlı’dan Cumhuriyete taşınan, ender konulardan birisidir. Muhtar Arapça bir sözcük olup, seçilmiş kişi anlamına gelmektedir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan daha çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görev yerine getirmektedir. Muhtar mahallenin talep problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda halkımızın en yakın yardımcısıdır. Devletimizin bizlere verdiği, bizlerde halkımızın hizmetine sunarak, onların yanında olarak ve onların hizmetine koşarak göstermemiz gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde elbirliği ile yarınlarımızı daha yaşanır duruma getirmeliyiz” dedi.

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN BEL KEMİĞİ”

Nazilli için en iyi hizmeti verme gayretinde olduklarını dile getiren Nazilli Belediye Başkan Vekili Soner Yelkovan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin daha güzel, daha yaşanabilir bir kent olması yönünde bugüne kadar önemli adımlar attık. Hizmetlerimizi gerçekleştirirken sizlerle sürekli istişare içerisinde oluyoruz. Tabi ki eksikliklerimiz olabilir. Bunların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Muhtarlarımız demokrasimizin bel kemiği. Sizler kendi sorumluluk alanlarınızda adeta bizlerin gözü kulağı oluyorsunuz. Seçildiğiniz mahalle ve köylerdeki durumu en iyi sizler biliyorsunuz. Yaptığımız görüşmelerde, düzenlediğimiz toplantılarda sizlerden gelen talepler doğrultusunda, Nazilli için en iyi hizmeti verme gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.