NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan'ın öncülüğünde Ticaret Odası Meslek Komiteleri Başkanlarından oluşan heyet, ilçenin sorunları ve talepleri konusunda Kaymakam Arısoy'a bilgiler verdi.
Ziyarette NTO heyeti, Nazilli ve bölgesinin hak ettiği konumda olmadığını, kamu yatırımlarının yetersiz kaldığını aktardı. Yeni iş ve yatırım alanlarının gelmesi bir yana mevcuttan eksilme olduğu, öncelikle bu durumun önlenmesi gerektiği vurgulanırken, Nazilli Polis Meslek Okulu ve Sümerbank örneklerinde yaşandığı üzere giden kamu yatırımlarının yerine başka alternatif kurumların gelmediği, bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda zayıfladığı aktarıldı. Kaymakam Arısoy'a ayrıca yeni sanayi ve ticaret alanlarına had safhada ihtiyaç bulunduğu da iletildi.

GÜÇ BİRLİĞİ VURGUSU


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Arısoy, amaçlanan hedeflere ulaşmak için bölgedeki kurum ve kuruluşların öncelikle güç birliği yapması ve bölgenin sorunlarıyla ilgili faaliyet ve çalışmalarda birlikte hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Aksi durumda kayıpların artarak devam edeceği üzerinde duruldu. Bölgenin fikir önderi Nazilli Ticaret Odasının “Uzun Yaşam Köyü” projesinin mutlaka hayata geçirilmesi gereken farklı bir proje olduğuna dikkat çekildi. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.