Kuşadası'na değer katan, dünyada üç örneği olan, tarihi kale kapısı üzerinde bulunan müzenin 1. yıl kutlama etkinliğine kültür ve sanat dostları katıldı. Eserleri mikroskop ya da büyüteç altında görülebilen dünyanın sayılı mikro heykeltıraşlarından Necati Korkmaz, 1. yıl kutlamasında da farkını göstererek yaklaşık 2 santimetre boyutunda, 5 miligram ağırlığında pasta yaptı.

MİKRO ESERLER DİKKAT ÇEKİYOR

Pastada gerçek malzeme kullanan Korkmaz, çatal ve bıçağın yanı sıra üzerine koyduğu mumu bile parafinden yaptı. Korkmaz, dünyanın en küçük pastasını iki günde tamamladı. Dünyadaki 3 mikro heykeltıraştan biri olarak tanınan, boyama, yontma, kesme ve kazıma yöntemiyle küçük objeleri sanata dönüştüren Necati Korkmaz’ın, incir çekirdeğinin üstüne yerleştirdiği 3 semazenli sema ayin-i şerifi, saç telinde besmele, kalem ucundaki İstanbul, yanmış kibrit çöpüne kazınmış futbolcu ve futbol topu, toplu iğne başında satranç takımı gibi eserleri dikkati çekiyor.

GELENEĞİ YAŞATTI

Türk müziği yorumcu ve icracısı, dizi ve sinema sanatçısı Ümit Acar da arkadaşı Korkmaz'a destek verdi. Acar, klasik Türk musikisinin eskimeyen eserlerini arkadaşları ile icra edip katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Korkmaz ayrıca katılımcılara kendisinin üzerine işlediği, Osmanlı'da büyük önem taşıyan, her Ramazan'da dağıtılan, Hacca gidenlere verilen Destimal mendili dağıtarak bir geleneğin yaşanmasına vesile oldu.