Hava şartları sebebiyle antik kent açık hava tiyatrosunda düzenlenemeyen etkinlik kapalı pazar yerine alındı. Festivalin tüm etkinliklerinde olduğu gibi Volkan Erel'in sunduğu gece etkinliklerini Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Emre İkizler, ünlü fotoğrafçılar ve kalabalık bir seyirci topluluğu takip etti.

GECEYE RENK KATTILAR


Gece, ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nın iki farklı performansıyla başladı. İlk olarak sahneye çıkan Doç. Dr. S. Serkan Şeker’in hazırlamış olduğu Büşra Tabakoğlu, Öykü Aytekin, Rümeysa Öztürk ve Adnan Görkem Erdem’den oluşan ADÜ Yaylı Sazlar dörtlüsü, seçkin klasik müzik eserlerinden örnekler sergiledi. 2. bölümde ise Dr. Öğretim Üyesi Vasfi Çilingir, Öğretim Görevlisi Aytekin Kandemir ve Araştırma Görevlisi Hüseyin Yemen’den oluşan Türk Müziği topluluğu, halk müziği repertuvarından değerli parçalarla geceye renk kattı.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ


Gece, ADÜ Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterileri ve Afrodisias Dans Grubu'nun modern dans sunumlarıyla devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley ve katılımcı sanatçıların fotoğraf sunumları gerçekleştirildi. Katılımcılara Kaymakam Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal tarafından plaket takdim edildi.