Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 100 milyon lira bedelle kamulaştırdığı Aydın Tekstil Alanı'nda uygulanacak proje için daha önce halk oylaması yapıldı. Halkın yeşil alan kalmasını istediği alanla ilgili Büyükşehir Belediyesi, projeyi başlattı. AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'den, Aydın tekstil alanıyla ilgili öneri geldi. Erim, Aydın Tekstil Alanı’ndaki dokuma fabrikasının yeniden canlandırılması çağrısında bulundu.

"İPLİK DOKUMA FABRİKASI CANLANSIN"

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bununla ilgili yazılı talepte bulunacağını ifade eden Erim, “Aydın önemli bir tarım kenti. Pamuk da en önemli tarımsal ürünlerimizden biri. Aydın Tekstil alanındaki fabrikada eskiden kentte yetiştirilen pamuk işlenip kumaş haline getirilerek dünya pazarlarına sunuluyormuş. Ancak teknolojiye ayak uyduramadığı için bu fabrika kapandı. Büyükşehir Belediyesi, bu alanı kamulaştırdı. Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri arasında tarımı ve sanayiyi geliştirmeye yönelik projeleri hayata geçirmesi yer alıyor. Pamuk çiftçisine destek sağlanması, ilimizde üretilen pamuğun katma değerinin arttırılması açısından iplik dokuma fabrikası Aydın Tekstil alanında yeniden açılabilir. Böylece o alanın tarihi bir misyonu da yerine getirilmiş olur. Bu konudaki görüşümü Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı olarak ileteceğim” dedi.

"VOLKSWAGEN FABRİKASINI KAÇIRMAYACAKTINIZ"

Erim’in yaptığı çağrıya yanıt veren Başkan Çerçioğlu, halkın talebi doğrultusunda Aydın Tekstil alanındaki projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Aydın Tekstil alanında fuar alanı ve organik ürün pazar yeri yapılacağını dile getiren Başkan Çerçioğlu, “Halkımız Aydın tekstil alanıyla ilgili bir oylama yaptı. Orası fuar alanı, kadınlara yönelik el işi ve organik ürünlerin satılacağı bir pazaryeri olacak. Eğer fabrika açmayı düşünüyorlarsa önce Volkswagen fabrikasını kaçırmayacaklardı. Bulgaristan’a gitmedi, Manisa kaptı. Böyle bir yatırım yapılacaksa Aydın’ın bir sürü organize sanayi bölgesi var. Oralarda yatırımlarını yapmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.