Sergiyi gezen, Ara Güler’in 20 yıl asistanlığını yapan Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi Müdürü Fatih Aslan, 11 yaşındaki Ebru İrketi’nin yaptığı resmin Ara Güler’in normal yaşamındaki düşünürken verdiği yüz ifadesini gerçeğe son derece yakın bir şekilde resmetmesi karşısında duygusal anlar yaşadı. Resmi İstanbul’da bulunan Ara Güler müzesine kazandırma düşüncesini yetkililerle paylaşan Aslan’ın talebi, fotoğraf söyleşilerinin sonunda yerine geldi. Öğrencilerin çizdikleri resimler büyük beğeni toplarken Karacasu Şehitleri Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Ebru İrketi’nin çizdiği Ara Güler resmi büyük ilgi gördü. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Emre İkizler, başta Ebru olmak üzere tüm öğrencileri tebrik ederken Ara Güler’in 20 yıl asistanlığının yapan Fatih Aslan, Ebru İrketi’yi ayrıca kutladı. 6 yaşından bu yana resim yaptığını ve resim yapmayı çok sevdiğini ifade eden Ebru İrketi, “Okulumuzda kurs açıldı, bizlere bunun da faydası oldu. Ölüm yıl dönümü olduğu için Ara Güler'in fotoğrafını resmetmek istedim. Güzel Sanatlar Lisesinde okumayı düşünüyorum” dedi. Görsel Sanatlar Öğretmeni Ferdi Tüner tarafından bir yıl önce okulda açılan kurslarda 12 öğrencinin başarılı bir şekilde çalışmalara devam ettiği öğrenildi.

"İLELEBET MÜZEDE SERGİLENECEK”

Ebru İrketi’nin resminin kendisini duygulandırdığını söyleyen Ara Güler’in 20 yıl asistanlığını yapan fotoğraf sanatçısı Fatih Aslan, “Ara Güler hocamız, Afrodisias’a çok önem verirdi. Her geldiğinde mutlu bir şekilde giderdi. Yeni eserlerin kazandırılması onu çok mutlu ederdi. Çok duygulandım, çok mutlu oldum. İçtenlikle bir festival ve anma programı hazırlanmış. Ara Güler’imizi çok güzel bir şekilde andık. Ben bu çizimi görünce çok duygulandım. Uzun yıllar Ara Güler’le çalıştığım için zaman zaman Ara Güler’le oturup bir konu üzerine çalışırken ne yapabiliriz diye düşünürdü. O düşünme anını hatırlattı bana ve bu yüzden duygulandım. Ebru kızımız o anı çok iyi yakalamış, yürekten teşekkür ediyorum. Diğer öğrencilerimizin de elleri çok yatkın, çok güzel eserleri vardı. Anne babalara seslenmek istiyorum. Lütfen bu çocuklarımızın eğitimi için elimizden ne geliyorsa yapalım. Bir yere kadar okutup da bir yerden sonra bıraktırmayalım. Doğulu biri olarak eğitim konusunun zorluğunu yaşadım ve biliyorum. Bu yüzden çocuklarımıza her türlü desteği verelim, onları okutalım. Ayrıca hocamıza da teşekkür ediyorum. Bu resmi kendi ellerimle müzeye teslim edeceğim. Bu eser Ara Güler Müzesinde ilelebet sergilenecek” dedi.

ARA GÜLER MÜZESİ

16 Ağustos 2016'da sanatçının doğum gününde açılan İstanbul Şişli’deki Ara Güler Müzesinde ünlü sanatçının eserleri sergileniyor. Ara Güler’e ait fotoğraf arşivleri, kitaplar, objeler, fotoğraf makinesi koleksiyonu gibi çok değerli eşyalar bulunan müzenin Doğuş Grubu tarafından Ara Güler’in kendi yaşadığı 5 katlı Beyoğlu’ndaki binanın müze haline getirilerek tüm eserlerin buraya taşınacağı öğrenildi.